04 / 05 / 2024

Mortgage kredisi nasıl işler?

Mortgage kredisi nasıl işler?

Mortgage kredisi nasıl işler? Kira öder gibi konut sahibi olmak isteyen kişilerin başvurduğu Mortgage kredisi işleyiş sistemi hakkında merak ettiklerinizi haberimizin devamında detaylı olarak bulabilirsiniz..



Mortgage kredisi nasıl işler?



Bir tür gayrimenkul finansman sistemi olan "mortgage", kelime anlamı olarak "ipotek teminatı" ifadesine karşılık geliyor. Söz konusu sistemin genel işleyişi, finans kuruluşlarının konut sahibi olmak isteyenlere uzun vadeli kredi kullandırması ve kullandırdıkları bu uzun vadeli kredilerin teminatını oluşturmak üzere satın alınan konutlar üzerine ipotek tesis etmesi şeklinde özetlenebiliyor. Sistem, konut edinmek için yeterli birikimi bulunmayanlara kira öder gibi aylık ödemeler yaparak konut sahibi olma imkânı sunuyor.


Mortgage kredisi nasıl işler?



Konut sahibi olmak isteyen kişi önce taşınmazı buluyor ve satıcı ile pazarlığını yapıyor. Daha sonra bankaya gidip taşınmazı satın almak için kendisine gereken parayı bankadan talep ediyor. Banka da gerekli araştırmayı (taşınmazın değer tesbiti, tüketicinin gelir bilgilerinin doğrulanması v.b.) yapıyor ve bunun karşılığında uygun bulursa tüketiciye krediyi veriyor.


Mortgage vermek için her banka değişik kriterler uyguluyor. Ayrıca değişik kredi koşulları, faiz oranları ve geri ödeme seçenekleri sunuyor. Ancak, hemen hemen her banka sizin düzenli bir geliriniz ve iyi bir kredi notunuz olmasını zorunlu tutuyor.



Mortgage nedir?

Mortgage ile alınan ev kiraya verilebilir mi?

Mortgage kredisi için aranan şartlar!


Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön