23 / 05 / 2024

gayrimenkul finansman sistemi

gayrimenkul finansman sistemi

Mortgage kredisi nasıl işler? Kira öder gibi konut sahibi olmak isteyen kişilerin başvurduğu Mortgage kredisi işleyiş sistemi hakkında merak ettiklerinizi haberimizin devamında detaylı olarak bulabilirsiniz..

Tasarruf finansman sisteminde çekilişli modelin üst sınırı 10 milyon TL olmalı!

Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, konut fiyatları ve tasarruf finansman sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akbal, çekilişli sistemde üst sınırın 10 milyon TL olması gerektiğini söyledi. İşte detaylar...

6. Gayrimenkul Yatırımları, Projeleri ve Finansmanı Fuarı 24-27 Kasım'da!

CNR Emlak-Gayrimenkul Yatırımları, Projeleri ve Finansmanı Fuarı, 24-27 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Tasarruf finansman sistemi nasıl işliyor?

Tasarruf finansman sistemi ile ilgili önemli açıklmalar yapan Fuzulev’in Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, "Konut kredisi yerine tasarruf finansman sistemi ile 300 bin liralık ev alan 207 bin lira kar ediyor" dedi.

Faizsiz konut şirketi mağdurları dikkat!

Tasarruf finansman sistemi dahilinde ev satışı yapan 21 firma için geçtiğimiz günlerde BDDK tarafından tasfiye kararı verilmişti. Sistemin önemli isimlerinden FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, vatandaşlardan süreci dikkatli takip etmelerini istedi. 

Tasarruf finansmanda intibak süresi ne zaman sona eriyor? 

Faizsiz konut edindirme sistemi olarak bilinen tasarruf finansman sistemi için bir aylık süne sona eriyor. 35 şirketin başvurduğu sistemde BDDK'nin süreyi 6 ay daha uzatma hakkı bulunuyor. 

Katılım bankaları konut kredisinde gaza bastı!

Katılım banklarından gayrimenkul finansmanında atak geldi. Faizsiz sistemle çalışan katılım bankalarında 2020 yılı başında 13 milyar 444 milyon 974 bin lira olan konut kredi hacmi bir yıllık sürede 25 milyar 196 milyon liraya kadar yükseldi. 

Gayrimenkul vergilendirme sistemi nasıl yapılmalı?

Şirket aktifine kaydedilen taşınmazlar için yeniden değerleme yapılamıyor. Yeniden değerleme yapılamaması, taşınmazların aktife kaydedildikleri değerleri ile kalmalarına sebep oluyor. Peki ne yapılabilir? İşte detaylar...

Mekan Gayrimenkul franchise ile büyümeyi planlıyor!

Emlak sektörünün yenilikçi kurumsal markası Mekan Gayrimenkul bayilik sistemi ile alan da satan da kazançlı çıkıyor.

Moody's: Alman bankaları gayrimenkul finansmanı nedeniyle yüksek risklerle karşı karşıya!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, bazı Alman bankalarının  “ticari gayrimenkul finansmanı” nedeniyle önemli risklerle karşı karşıya bulunduklarını belirtti.

Mekan Gayrimenkul bayilik sistemine geçti!

Emlak sektörünün yenilikçi kurumsal markası Mekan Gayrimenkul bayilik sistemi ile alan da satan da kazanıyor.

Gayrimenkul satışında '3D Etkileşimli Online Satış Sistemi' dönemi!

Yeni normal hayatla birlikte teknoloji, yaşamımızın her alanına hız kesmeden etki etmeyi sürdürüyor. Sektörler dijitalleşmeye daha da önem vermeye başlamışken şimdilerde inşaat şirketleri; Türk gayrimenkul piyasasının sıklıkla kullanacağı, 3D Etkileşimli Online Satış Sistemi ile tanışıyor.

Finansevim ve Vakıfevim birleşti!

Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finansman Sistemi’nde rekabet arttı. Vakıfevim ve Fianasevim şirketleri birleştiklerini açıkladı...

Faizsiz Elbirliği Sistemi ile yapılan satışlar 2019'u rekorla kapattı!

Son dönemlerde konut ve araç almanın en çok tercih edildiği yöntemlerden biri olan faizsiz finansman sistemi, 2019 yılında yapılan satışlarla rekor kırdı. 

gayrimenkul finansman sistemi Haberi

gayrimenkul finansman sistemi

Mortgage kredisi nasıl işler?



Bir tür gayrimenkul finansman sistemi olan "mortgage", kelime anlamı olarak "ipotek teminatı" ifadesine karşılık geliyor. Söz konusu sistemin genel işleyişi, finans kuruluşlarının konut sahibi olmak isteyenlere uzun vadeli kredi kullandırması ve kullandırdıkları bu uzun vadeli kredilerin teminatını oluşturmak üzere satın alınan konutlar üzerine ipotek tesis etmesi şeklinde özetlenebiliyor. Sistem, konut edinmek için yeterli birikimi bulunmayanlara kira öder gibi aylık ödemeler yaparak konut sahibi olma imkânı sunuyor.


Mortgage kredisi nasıl işler?



Konut sahibi olmak isteyen kişi önce taşınmazı buluyor ve satıcı ile pazarlığını yapıyor. Daha sonra bankaya gidip taşınmazı satın almak için kendisine gereken parayı bankadan talep ediyor. Banka da gerekli araştırmayı (taşınmazın değer tesbiti, tüketicinin gelir bilgilerinin doğrulanması v.b.) yapıyor ve bunun karşılığında uygun bulursa tüketiciye krediyi veriyor.


Mortgage...