27 / 04 / 2024

Tasarruf finansman sisteminde çekilişli modelin üst sınırı 10 milyon TL olmalı!

Tasarruf finansman sisteminde çekilişli modelin üst sınırı 10 milyon TL olmalı!

Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, konut fiyatları ve tasarruf finansman sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akbal, çekilişli sistemde üst sınırın 10 milyon TL olması gerektiğini söyledi. İşte detaylar...



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini takip etmek için hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE) 2023 Ağustos'ta bir önceki aya göre yüzde 5,5 oranında arttı ve 1043,0 seviyesine yükseldi. 

Bir önceki senenin aynı ayına göre ise yüzde 90,3 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 21,9 oranında yükseldi. 

Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tasarruf finansman sisteminde çekilişli modelin üst sınırı 10 milyon TL olmalı!

DAYANIŞMA EKONOMİSİ İLE KONUT ALMAK KOLAYLAŞIYOR 

"Konut fiyat artışlarının yukarıda seyrettiği bu süreçte, faaliyet gösterdiğimiz tasarruf finansman sektörüne çok iş düşüyor, biz ortaya koyduğumuz alternatif finans modeliyle Türkiye’nin 81 şehrinde herkesi ev sahibi yapmayı istiyoruz" açıklamasında bulunan Eyüp Akbal, kont fiyatlarındaki yükseliş, kredi faiz oranlarındaki artış ve krediye erişimin zorlaşması gibi etkenlerin ev sahibi olmayı ertelettiğini söyledi. 

Akbal, Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu olarak, geliştirdiğimiz kampanya ve ürünlerle hem konuta erişimi kolaylaştırdıklarını hem de ülke ekonomisinin çarklarını hızlandırmaya devam ettiklerini dile getirdi ve  Dayanışma Ekonomisi ile her şartta konuta ulaşmanın mümkün olduğunu aktardı. 

Akbal, açıklamasında "Dayanışma Ekonomisi’nde herkes ekonomik güçleri dâhilinde bir araya geliyor, birikimler ortak bir yerde toplanıyor ve kişiler birbirlerine verdikleri destekle ev sahibi olabiliyor. Faizsiz, kredisiz ve tercihe göre peşinatsız da olan Dayanışma Ekonomisi’nde kişilerin kendi ekonomik güçleri kapsamında taksitleri ve ödeme tutarlarını belirleme imkanları olduğu için konut almak hayal değil" ifadelerine yer verdi.

Tasarruf finansman sisteminde çekilişli modelin üst sınırı 10 milyon TL olmalı!

ÇEKİLİŞTE ÜST SINIR 10 MİLYON LİRA OLMALI 

Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, tasarruf finansman sisteminde çekilişli modelde yer alan 1 miylon üst sınır rakamının artırılması gerektiğini vurguladı. 

Konuya ilişkin "Bireysel modelde kişiler, istedikleri fiyattaki konuta rahatlıkla erişim sağlayabiliyorken çekilişli sistemde 1 milyon sınırı var" diyen Akbal, ev fiyatlarındaki artış dikkate alındığında daha çok kişinin konut alabilmesi amacıyla artırılması gerektiğinin altını çizdi. 

Tasarruf finansman sisteminde çekilişli modelin üst sınırı 10 milyon TL olmalı!

Eyüp Akbal, "Çekilişli sistemlerdeki 1 milyon tepe rakamının “Tasarruf Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkındaki Yönetmelik Taslağında 5 milyon liraya yükseltilmesi hüküm altına alınmıştır. Fakat, son dönemlerde kaydedilen yüksek enflasyon  ve konut fiyatlarında yaşanan yükseliş sebebiyle bu rakamın 10 milyon liraya yükseltilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum" açıklamasında bulundu. 

Akbal, söz konusu açıklamasını bu konuda çatı kuruluş Finansal Kurumlar Birliği ile gerekli mercilere konuyu aktardıklarını söyleyerek tamamladı. 

Fuzul Topraktan Pendik'te önce arsanı al, sonra ev sahibi ol! 1 milyon 490 bin TL'den başlayan fiyatlarla... 

Konut sahibi olmak kolaylaşacak mı? Ev almak isteyenler aman dikkat!  

Konut fiyatlarını düşürmek için müteahhitler neleri değiştirebilir?

Düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar netleşiyor! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Konut politikaları sil baştan: İşte 12'nci Kalkınma Planı'yla gelen konut sektöründeki 4 yeni hedef! 


Geri Dön