30 / 06 / 2024

Motorin, benzin ve LPG'de yeni zam sinyali! Durmak bilmiyor! Sürücülere şok!

Motorin, benzin ve LPG'de yeni zam sinyali! Durmak bilmiyor! Sürücülere şok!

Ekonomist Oğuz Demir, motorine 1.50 Türk Lirası benzine ise 0.88 kuruş Türk Lirası zam gelmesinin beklendiğini belirtirken, Ekonomist İris Cibre benzine 1.60 Türk Lirası zam geleceğini ve bu şekilde 18 Türk Lirasını aşacağını düşündüğünü belirtti.



Rusya'nın Ukrayna'ya askeri düzenleyerek savaşı başlatmasının ardından küresel piyasalarda Rus petrolüne karşı bir isteksizlik var. Bu isteksizlik beraberinde petrol fiyatlarının artmasına sebebiyet veriyor. Küresel piyasalarda 2014 senesinden beri petrol fiyatları ilk kez 110 dolar sınırını aştı. Bu durum ile birlikte motorin, benzin ve otogaza yeni zamlar geliyor. Ekonomistler yeni zamın 0.88 Türk Lirası ve 1.60 Türk Lirası arasında olacağını düşünüyor.

Motorin, benzin ve LPG de yeni zam sinyali! Durmak bilmiyor! Sürücülere şok!

halktvcomtr'den Hava Asal'ın haberine göre, ekonomist Oğuz Demir bu durumu şu şekilde açıkladı: 

"Petrol 2012'de seviyeleri görmüştük. Rusya savaş nedeniyle gelen yaptırımlara karşı hala petrol kozunu oynamadı. Oynar mı? Sanmıyorum. Ama eğer piyasayı sıkıştırmak istersen petrol fiyatları muhtemelen 120 doların üzerini görür. Rusya petrol kozunu kullanmasa da işgal uzadığı sürece petrol fiyatlarında artış bekleniyor."
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön