02 / 05 / 2024

Motorinde büyük zam! Yeniden 40 lirayı geçti

Motorinde büyük zam! Yeniden 40 lirayı geçti

Orta Doğu'da yaşanan savaşın ateşi petrole vurdu. Petrol yönünü tekrar yukarı çevirirken, indirim rüzgarının estiği akaryakıt fiyatlarına zam geldi. Motorin yapılacak zamla yeniden 40 TL'yi geçti.



Petrol üretiminin yoğun olarak yapıldığı Orta Doğu'da yaşanan gerilim fiyatları yeniden artırdı. Brent Petrol 90 doları aşarken, indirim rüzgarının estiği akaryakıt fiyatlarına yeniden zam geldi.

PETROL FİYATLARI YÜKSELDİ
Düşüşe geçen petrol fiyatları İsrail-Gazze arasında yaşanan çatışmaların ardından yeniden haftalık kazanç sağladı. 80 dolar bandına gerileyen Brent Petrol yüzde 5'ten fazla yükselişle yeniden 90 doları geçti. Batı Teksas türü (WTI) ABD ham petrolü ise yüzde 5'ten fazla yükselişle 90 dolara tırmandı.

AKARYAKITTA İNDİRİM SON BULDU
Ekim ayına LPG'ye yapılan 70 kuruşluk zamla başlayan akaryakıt fiyatlarında, daha sonra indirim rüzgarı esti. 5 Ekim Çarşamba günü 2 lira 10 kuruş indirim yapılan benzine 6 Ekim Perşembe günü 1 lira 17 kuruşluk ikinci bir indirim daha yapıldı. Motorinin litresinde de 2 lira 92 kuruş indirime gidildi. Akaryakıt fiyatlarında yaşanan indirim furyası petrol fiyatlarında jeopolitik risklerle yaşanan yükselişle tersine döndü. Benzin ve motorine yapılan indirimler sürücüleri sevindirirken, akaryakıtta yeniden zam dalgası başlıyor.

MOTORİNE ZAM GELDİ 
Motorinin litresinde 2 lira 25 kuruş zam yapıldı.  Zam, 17 Ekim Salı günü (bugün) saat 00.01'den sonra pompa satış fiyatlarına yansıdı. Zam sonrasında  Ankara  ve İzmir'de motorinin litresi yeniden 40 TL'yi gördü.

BENZİN VE LPG'YE ZAM GELECEK Mİ?
Motorine beklenen artış sonrasında diğer akaryakıt gruplarında zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Benzin ve LPG için güncel zam beklentisi henüz bulunmuyor.

17 EKİM SALI GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI
İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 33,47 TL
İstanbul motorin fiyatı: 39.56 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,94 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI
İstanbul benzin fiyatı: 33,42 TL
İstanbul motorin fiyatı: 39.56 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 18,39TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI
Ankara benzin fiyatı: 34,08TL
Ankara motorin fiyatı: 40.20 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 18,30TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI
İzmir benzin fiyatı: 34,17 TL
İzmir motorin fiyatı: 40.37 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 18.00 TL


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön