30 / 04 / 2024

Motorine bayramda dev indirim geliyor! Fiyat indirimi pompaya yansıyacak işte motorinde oluşan indirimli fiyat

Motorine bayramda dev indirim geliyor! Fiyat indirimi pompaya yansıyacak işte motorinde oluşan indirimli fiyat

Motorine hükümetten bayram indirimi geldi. Litresi 30 lirayı bulan motorine bu gece yarısından itibaren dikkate değer bir indirim yapılması kararı alındı. İndirimli fiyat pompaya yansıyacak. İşte akaryakıtta oluşan son rakamlar...



Ramazan Bayramı öncesi litresi 19 lira 10 kuruş olan benzin, yüzde 45 oranında zamlanarak 27 lira 70 kuruşa çıktı. Nisan ayının başında litresi 21 lire 35 kuruş olan motorin de yüzde 40 oranında zamlanarak 30 lira 11 kuruşa yükseldi. 50 litreden oluşan bir depo benzinin maliyeti, 955 liradan bin 385 liraya çıkarak 430 lira arttı. Bir depo motorinin maliyeti de bin 65 liradan bin 505 liraya çıkarak 440 lira arttı. 

Akaryakıta gelen zamlar nedeniyle otobüs bilet fiyatlarında da yüzde 60'lara varan zamlar yaşandı. 

Ramazan Bayramı öncesinde ortalama 250 lira olan İstanbul-Ankara otobüs bileti fiyatları, bugün itibarıyla neredeyse 400 liraya kadar çıktı. Türkiye’nin en yoğun güzergâhlarından biri olan İstanbul-Ankara otobüs bileti fiyatının artışı yüzde 60’ı buldu. 

Hükümet pahalı motorin nedeniyle sıkıntı yaşayan piyasayı bir nebze rahatlatacak bir adım atartak motorinde dikkate değer bir indirim yapmaya karar verdi.

İndirim miktarının bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacağı öğrenildi.

İşte motoinde yapılacak indirim miktarı oluşan son rakamlar:

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön