30 / 09 / 2024

Mövenpick Otel, 'Dünyanın En İyi Şehir Oteli' seçildi!

Mövenpick Otel, 'Dünyanın En İyi Şehir Oteli' seçildi!

Turizm sektörünün ‘Oscar’ları olarak kabul edilen World Travel Awards (Dünya Seyahat Ödülleri) İngiltere’nin başkenti Londra’da sahiplerini buldu...




Törene 7 Oscar’la Türk otelleri damgasını vurdu. İstanbul’daki Mövenpick Otel ‘Dünyanın En İyi Şehir Oteli’, Hotel Les Ottomans ‘Dünyanın En İyi Suit ve Spa Oteli’, Antalya’daki Adam&Eve ‘Dünyanın En İyi Dizayn Oteli’ ve  Mardan Palace da ‘Dünyanın En İyi Spa Oteli’ ve ‘Dünyanın En İyi Lüks Oteli’ ödüllerine layık görüldü.
Star

 Basında yer alan diğer haberler:

Dünya Seyahat Ödülleri'nde Türkiye'ye 7 'OSCAR' geldi
  
TURİZM sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan ve seyahat endüstrisinin 'Oscar'ları' olarak kabul edilen World Travel Awards (Dünya Seyahat Ödülleri) Londra'da sahiplerini buldu. Bu yıl 17'ncisi düzenlenen törene Türk otelleri damgasını vururken, Mövenpick 'Dünyanın En İyi Şehir Oteli', Les Ottomans 'Dünyanın En İyi Suit ve Spa Oteli', Adam&Eve 'Dünyanın En İyi Dizayn Oteli, Cornelia Diamond 'Dünyanın En İyi Golf Oteli' ve Mardan Palace da 'Dünyanın En İyi Spa Oteli' ve 'Dünyanın En İyi Lüks Oteli' ve 'Dünyanın En İyi Kral Dairesi' ödüllerine layık görüldü.

EN İYİ SPA OTELİ-EN İYİ LÜKS OTELİ-EN İYİ KRAL DAİRESİ
ANTALYA'NIN Kundu bölgesinde, Azeri işadamı Telman İsmailov tarafından yaptırılan Mardan Palace'ın yapımı için 10 bin metrekare altın, 500 bin kristal kullanılmıştı. Kapılarını 2009'un Haziran ayında birçok Hollywood yıldızının katılımıyla açan otelin en ucuz oda fiyatı 485 euro, en pahalısı ise 16 bin euro.

EN İYİ DİZAYN OTELİ
ANTALYA'NIN Belek ilçesinde bulunan Adam&Eve, bu yıl aldığı ödülle, 4'üncü kez üstüste 'Dünyanın En İyi Dizayn Oteli' seçilmiş oldu. Kayı Group bünyesinde yer alan otelin toplam maliyeti 100 milyon euronun üzerindeydi.

EN İYİ ŞEHİR OTELİ
Mövenpick Hotel Istanbul, 2010'da World Travel Awards tarafından 'Dünyanın En İyi Şehir Oteli' seçilmeden önce sırasıyla 2010'da 'Avrupa'nın En İyi Şehir Oteli' 2009'da 'Avrupa'nın En İyi İş Oteli', 2008 ve 2007'de üst üste 'Türkiye'nin En İyi İş Oteli' dalında birinciliğe layık görülmüştü. Levent'teki otelde 249 oda, toplantı salonları ve sağlak merkezi mevcut.

EN İYİ GOLF OTELİ
CORNELIA Diamond Golf Resort&Spa WTA 2010 Avrupa klasmanında da 'Avrupa'nın En İyi Spa Oteli' ve 'Avrupa'nın En Lüks Oteli' seçilmişti. Dünya seçmelerinde ise 2009 World's Leading Fully Integrated Resort (Dünyanın En Donanımlı Her Şey Dahil Oteli) unvanını almıştı.

EN İYİ SUİT VE SPA OTELİ
İSTANBUL Kuruçeşme'deki otel, 2007'de de bu organizasyonda aynı ödülün sahibi olmuştu. Les Ottomans ayrıca, World Travel Awards'da 2009 ve 2010'da Avrupa'nın En İyi Butik Oteli' ödülünü de kazanmıştı. Otel, İstanbul'da Feng Shui ile dekore edilmiş ilk otel olma özelliğine sahip.

Avrupa'nın en iyi butik oteli ödülü

Geçen yıl Avrupa'nın En İyi Butik Oteli ödülünü kazanan "Hotel Les Ottomans", bu yıl da "Dünyanın En İyi Suite ve Spa Oteli (World's Leading All Suite and Spa Hotel)" ödülünü aldı. Londra'da World Travel Awards tarafından düzenlenen Dünya Gala'sında ödülü alan Hotel Les Ottomans sahibi ve Genel Müdürü iş kadını Ahu Kerimoğlu Aysal, "Ödülü Türkiye'ye adına aldım" dedi.
Sabah/Perihan KORKMAZ

 


Geri Dön