27 / 04 / 2024

MTV ödemesinde gecikmeyin! Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesi için son günler...

MTV ödemesinde gecikmeyin! Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesi için son günler...

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde ikinci taksitlerin ödemesi için son tarih 30 Kasım 2023 olarak açıklandı. Bu ödeme zamanında yapılmazsa, aylık yüzde 3.5’lik gecikme zammı söz konusu olacağı kaydedildi. İşte ayrıntılar...



Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde, Amme Alacakları İçin Uygulanan Gecikme Zammı Oranının Yeniden Belirlenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı dün, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, kamu alacakları için uygulanan gecikme zammı oranı ise yüzde 3,5 olarak açıklandı.

Bu sene bir sefere mahsus olmak üzere iki kez ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi için son taksit ödemesine ise sayı günler kaldı. İkinci taksitin ödemesinin süresi ise 30 Kasım 2023'te sona erecek. Bu 30 Kasım'a kadar ödenmezse, aylık yüzde 3.5’lik gecikme zammı yapılacağı belirtildi.

GECİKME ZAMMI YÜZDE 3,5'E ÇIKTI

Gecikme zammı oranı her ay için yüzde 3,5'a çıkartılırken, tecil faiz oranı ise yıllık yüzde 24'ten yüzde 36'ya yükseltildi. Buna göre, vatandaşın devletten alacakları için yapılacak faiz miktarı yıllık olarak yüzde dokuz oranında uygulanmaya devam ediyor. Amme Alacakları İçin Uygulanan Gecikme Zammı Oranının Yeniden Belirlenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Gecikme zammı oranı, her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzereyüzde 2,5'ten yüzde 3,5'e çıkarıldı. Yıllık olarak bu oran yüzde 42'ye karşılık geliyor. Kamu alacaklarında yıllık yüzde 24 olarak uygulanan tecil faizi oranı ise bugünden itibaren yüzde 36 olarak uygulanacağı belirtildi. Düzenleme daha önceki tecil taleplerini kapsamıyor. Vatandaşın devletten alacakları için uygulanan yıllık faizde ise bir değişiklik yapılmadı. Bu oran yüzde 9 olarak uygulanıyor.

MTV ödemesinde gecikmeyin! Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesi için son günler...

MTV NE DEMEK?

MTV, Motorlu Taşıtlar Vergisi Karayolları Trafik Kanunu'na göre kayıtlı ve tescil edilmiş motorlu kara taşıtları, Sivil Havacılığa kayıt ve tescil edilmiş hava taşıtları (uçak ve helikopter) veya liman ve belediyeye kayıt ve tescil edilmiş motorlu deniz taşıtlarının ödemesi gereken bir vergi türüdür. 

MTV KAÇ AYDA BİR ÖDENİR?

MTV sicil kaydının silinmesine kadar da ödenmek zorundadır. MTV'nin ilk taksiti Ocak ayında ödenirken ikinci taksiti ise Temmuz ayında ödenir. İlk 6 ayda sicil kayıtı silinen araç için ikinci 6 ayın vergisinin de ödenmesi gerekir.

2024 yılında hangi araç sahibi ne kadar MTV ödeyecek?

MTV tutarları yeniden hesaplandı! İşte aracı olanların cebinden çıkacak para

Milyonları ilgilendiriyor! Emlak Vergisi ve ek MTV ödemeleri başladı!

 


Geri Dön