05 / 05 / 2024

Mudanya'da SİT planı çalıştayının ikincisi yapıldı!

Mudanya'da SİT planı çalıştayının ikincisi yapıldı!

Myrleia antik kentini korumak ve turizme kazandırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi arkeolojik SİT planı çalıştaylarının ikincisini yaptı. Çalıştay'da bölgedeki toprak sahiplerinin de sorunlarına dikkat çekildi..



Myrleia antik kentini korumak için çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi arkeolojik SİT planı çalıştaylarının ikincisini yaptı. 


Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca Ömerbey Mahallesi'ndeki SİT alanlarının sınırlan genişlettiğini söyleyen Belediye Başkanı Hasan Aktürk, "Yaklaşık 1540 dönüme genişletilen alanda toprak sahibi mağdurların sayısı da artmıştır. Her ne kadar arkeolojik sit alanını korumak önemliyse de, toprak sahibi mağdur vatandaşları da rahatlatmak son derece mühimdir" dedi. Harita ve kadastro mühendisleri, jeoloji mühendisler, şehir plancıları ve mimarlar odalarının temsilcileriyle bölgedeki toprak sahiplerinin katıldığı çalıştayda, planlamada gelinen nokta,

çalışma prensipleri, dikkat edilen hususla hakkında da bilgi veren Başkan Aktürk, "Bölgedeki 1. derece SİT alanlarında kanunun emrettiği gibi tarım dahil hiçbir çalışma yapılamıyor. Dolayısıyla 1. derece SİT alanları aynen korunup, sadece 3. derece SİT alanlarında kontrollü ve gerekli koruma önlemleri alındı. Bazı bölgeler de topografik yapı göz önüne alınarak planlandı" dedi. 


ÖNCELİK TURİZM 


Başkan Hasan Aktürk, Mudanya'nın turizm şehri olması ve ekonomik anlamda iyileştirilmesi konusunda ciddi adımlar atıldığını belirterek, "Mudanya, tabii yapısı, arkeolojik dokusu, sıcakkanlı insanlarıyla turizm ve kültür şehri olmayı hak etmektedir. Koruma amaçlı imar planı, bu konuda da önemli adımların atılabilmesinin önünü açacaktır. Turizm merkezi olmak Mudanya'ya çok önemli bir katma değer kazandıracağı gibi işsizliği de azaltacaktır" dedi. 



Yeni Dönem


Geri Dön