02 / 09 / 2024

Mudo'nun mağaza sayısı 89'a düştü

Mudo'nun mağaza sayısı 89'a düştü

Mudo'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu,6'ncı Liderlik Zirvesi'nde konuştu



Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu, ilk işe 12 metrekarelik bir mağazada başladıklarını, 96 mağazaya ulaştıklarını ancak şimdi 89 mağazaya indiklerini belirterek küçülürken bile doğru işler yaptıklarını söyledi. Taviloğlu, "96 mağazaydık, 89 olduk. Belki 84 olacağız ama daha sonra 189 olacağız. Küçülürken de doğru işler yapıyoruz. İşletmelerin başarılı olması için iki ana kriter vardır. Birincisi marka olabilmek ikincisi ise sürdürülebilir başarıdır. Bu iki kriteri yerine getiren işletmelerin başarısız olmaları mümkün değildir" diye konuştu.

6. Liderlik Zirvesi'nde konuşan ve Mudo'nun "olmazsa olmaz" 4 kriteri bulunduğunu kaydeden Taviloğlu, "Tüm çalışanlarımızda bu kriterleri istiyoruz. Bunlar; iş hayatı, aile hayatı, sosyal hayat ve sıhhat. Bu dört kriter bir elin parmakları gibi ayrılmaz bir parçadır Mudo çalışanlarımızda" dedi.

Yatırım yapan kazanır

Mustafa Taviloğlu, Mudo olarak başarılarını takım çalışmasına borçlu olduklarını da sözlerine ekledi. Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Hakan Akbaş da krizle birlikte yeni bir döneme girildiğini ve bu yeni dönemde şirketlerin pazarlama ve satış politikalarını gözden geçirmelerinin gerektiğini anlattı. Akbaş, kriz dönemlerinde şirketine ve markasına yatırım yapmaya devam eden şirketlerin, müşterilerin güvenini kazanacağını belirterek, "Krizde büyüme olmaz. Sadece kemer sıkmalıyız ezberini çöpe atmalıyız artık" dedi.

Tara: Duamız ekonomi balonunu yamayıp şişirme imkanı bulmak

ZİRVEDE konuşan Enka Holding Onursal Başkanı Dr. Şarık Tara, "Dünya ekonomisi bir balon gibi şişti ve patladı. Duamız, bu balonu tekrar yamayıp şişirme imkanı bulmaktır" diye konuştu. Yılda 5 milyar metreküp gaz kullanarak 32 milyar kilovat saat elektrik ürettiklerini ve Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 15'inden daha fazlasını karşıladıklarını dile getiren Tara, yurtdışına gönderdikleri personellerinin 2-3 yıl sonra Türkiye'ye geri dönerek kendi işlerini kurduklarını, bu sayının 200 binleri bulduğunu ve bu kişilerin hâlâ "Enka'cıyız" dediklerini söyledi.

Bir işadamının en büyük ödevinin, sosyal mesuliyetlerini hissetmesi olduğunu vurgulayan Şarık Tara, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir şirketin muvaffak olabilmesi için mutlaka şirketteki tüm çalışanları seveceksiniz ve takdir edeceksiniz. Gençlere görev vereceksiniz ve göreceksiniz ki sizden daha iyi yapıyorlar. Siz mutlu olacaksınız ve herkesi mutlu edeceksiniz. Ben tecrübeye inanmıyorum. Çünkü son 10 yılda olanların toplamı, 2 bin yılda olanlardan daha fazla. Bunları takip edemeyip de 'Benim tecrübem var' diyenler, çok zor durumdalar şimdi. Şirketinizi uluslararası seviyelere çıkarıp, marka olacaksınız. Bizim, yurtdışında aldığımız işleri, Türkiye'de alsak ne dedikodular olur ama biz her zaman dürüst davranıyoruz."

TAVİLOĞLU'NA LİDERLİK ONUR ÖDÜLÜ

Mustafa Taviloğlu, Şarık Tara ve İbrahim Arıkan'la birlikte Liderlik Zirvesi'nde bu yıl iş ve siyaset dünyasına verilen "EDUPLUS Liderlik Onur Ödülü"nü aldı.

ARNAVUTLUK'A MI GİDELİM?

Şarık Tara, 1.5 yıldır 1.5-2 milyar dolar yatırım bedeli olan iki santral için uğraştıklarını ancak, izin alamadıklarını belirterek, "Çağırıyorlar, gidelim Arnavutluk'ta yapalım. Günah değil mi? Aynı santral Tokyo'nun ortasında var ama biz Türkiye'de yapamıyoruz çevreyi kirletiyor diye..." şeklinde konuştu.

Vatan


Geri Dön