03 / 05 / 2024

Muğla Osman Kaya Bulvarı'nda altgeçit yapılması talebi mecliste!

Muğla Osman Kaya Bulvarı'nda altgeçit yapılması talebi mecliste!

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Karagedik Mahallesi'nden geçen ana yola alt geçit yapılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı..



Muğla Osman Kaya Bulvarı nda altgeçit yapılması talebi mecliste!


CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Karagedik Mahallesi'nden geçen ana yola alt geçit yapılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. Aldan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti.


Aldan önergesinde "Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne bağlı ve 6 bin nüfuslu Karagedik Mahallesi, Fethiye Muğla karayolu ile ikiye bölünmüş durumdadır. Yolda üstgeçit ve altgeçit bulunmadığı için insanlar karşıdan karşıya geçerken trafik kazalarına neden olmakta ve can kayıpları yaşanmaktadır. Karagedik Mahalle Muhtarı Niyazi Canözü'nün verdiği bilgilere göre, Osman Kaya Bulvarı diye bilinen bu yolda, 1990 yılından günümüze kadar 18 kişi, karşıdan karşıya geçerken hayatını kaybetti. Özellikle okula giden küçük çocuklar ve yaşlılar için yol, tam bir ölüm yolu haline gelmiş durumdadır. Çevre sakinleri, hem çocuk ve yaşlıların kolay kullanılabilmeleri hem de hayvanlarıyla karşıdan karşıya geçebilmeleri için bir alt geçit yapılmasını talep etmekteler."dedi.


Karagedik Mahallesi Muhtarı Niyazi Canözü'nün alt geçit talebini her seviyede yetkiliye ilettiklerini, karayolunu trafiğe kapatma eylemleri gerçekleştirdiklerini ancak bugüne kadar bir sonuç almadıklarını da belirten Aldan 2 soru sordu.


Aldan'ın soruları


1. Mahalle sakinlerinin "ölüm yolu" adını verdikleri Osman Kaya Bulvarı'nda kazaların önlenmesi için ne gibi bir tedbir almayı düşünüyorsunuz?


2. Bugüne kadar 18 kişinin ölümüne neden olan Muğla-Fethiye Karayolu Karagedik Mahallesi Osman Kaya Bulvarı'nda bir altgeçit yapmayı düşünüyor musunuz?


Geri Dön