25 / 07 / 2024

Muğla'nın ilk özel hastanesi açıldı!

Muğla'nın ilk özel hastanesi açıldı!

23 doktor, 85 teknik, 74 idari personel toplam 182 personel ile bu hizmeti vermekteyiz. Bugün Avrupa 'da pek çok sağlık sigorta şirketinin Türkiye'deki referans hastanesiyiz.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!



Davetliler arasında Marmaris Kaymakam’ı Ali Galip Saral, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Mansur Harmandar, Muğla İl Sağlık Müdürü Dr.Cihan Tekin, eski turizm Bakanı Bahattin Yücel, Can Pulat, Sadun Bora, Dr.Mehmet Töreyenler, İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren, Getop Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Oda başkanları, Belediye meclis üyeleri, kalabalık turist ve yerli halk vardı.


Açılış konuşmasına yapan Başhekim Op. Dr. Sahir Ökten şunları söyledi;

1985 yılında Marmaris'e Sağlık Baklanliğına bağlı Devlet Hastanemize Doktor olarak tayin edildiğim zaman Marmaris tabelasmda nüfus sekiz bin yazıyordu. Şimdi yirmi senede Ahu Hastanesinde doğan bebeklerimizin sayısı sekizbin nüfusunu çok aşmıştır.

Bugün sizlerin teşrifi ile iki önemli gelişmeyi kutluyoruz. Birincisi yirmi yaşımızı doldurduk. İkincisi ve daha da önemlisi yeni hastanemizin kurdelesini keserek açılışını yapacağız. Özel Ahu Hastanesi 1993 yılında Türkiye'nin en güzel ve en itibarlı turizm merkezlerinden biri olan bu bölgede eksik olan sağlık alanındaki açığı kapatmak, bölge insanına ve gelen turistlere kaliteli sağlık hizmeti vermek hedefiyle kuruldu. Ahu Hastanesi Muğla ilinin ilk özel hastanesidir. Hastanemizin açılışına müteakip ilk aylarında yüksekten düşüp beyin kanaması geçiren ve ameliyathaneye yetiştirirken kalbi duran üç yaşındaki bebeği Özel Ahu Hastanesinin doktorları kurtarmıştır. Ve bu bebek bugün 23 yaşında sağlıkla aramızda yaşamaktadır. Kaza hikâyelerine, damdan düşmelere, belli hastalıklara yakalanarak ömrünün bittiğini zannedenleri kurtardığımız operasyonları burada anlatarak vaktinizi almayacağım.

Biraz sonra açılışımıza müteakip hastanemizi gezerken sizlere refakat edecek doktor arkadaşlarım suallerinizi cevaplandıracaklardır. Yirmi yıl evvel bugünkü binamızm yerindeki mütevazı hastanemizi bitişikte bulunan geniş arazi ile birleştirerek 6000 m2 yi geçen üstün teknolojinin yer aldığı ameliyathane, yoğun bakım üniteleri ile 50 yataklı yeni Ahu Hastanesi olmuştur.

Marmaris'teki Ahu Hastanelerinden çok daha sonra kurulmuş olan ikinci özel hastane de gurubumuza katılarak ayrı bir binada Özel Marmaris Hastanesi olarak, ağırlıklı bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu hastalarma hizmet etmektedir. Tecrübeli doktorlar bu hastanede Ahu Hastanemizle adeta rekabet içindedirler. Ayrıca Diyaliz merkezimiz 2003 yılından bu yana gerçekten bir otel rahatlığında yerli-yabancı hastalarımızı ağırlamaktadır. Bu merkezimiz hastanemize yakın bir başka binada hizmet vermektedir. Başka binada hizmet vermesinin sebebi ise oraya gelen diyaliz hastalarımızın motivasyonu ile ilgilidir. Onlar bir hastaneye değil otelde misafir edilmektedir hissi yaşatılmaktadır.



23 doktor, 85 teknik, 74 idari personel toplam 182 personel ile bu hizmeti vermekteyiz. Bugün Avrupa'da pek çok sağlık sigorta şirketinin Türkiye'deki referans hastanesiyiz. Tanı ve tedavide kullandığımız teknoloji pek çok Avrupa ülkesi standartlarının üzerindedir. Bölgenin özelliğinden kaynaklanan acil ve travma konusunda Türkiye’nin en deneyimli hastanelerinden biri olduğumuz iddiasındayız.


Teşrifiniz için, hastanem, arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimi arz ederim. Dedi.

Açılış kurdelesi kesildikten sonra protokol ve davetliler Avrupa standartında olan  Özel Ahu hastanesini gezdiler, son model teknolojiler hakkında ilgililerden bilgi aldılar.

Ahmet Altınöz ve arkadaşlarının çaldığı canlı müzik eşliğinde, kokteyl verildi.

Gecede Netsel Marinada İl Divino Restaurant’da davetlilere ve basına yemek verildi.




Çağdaş Marmaris


Geri Dön