27 / 04 / 2024

Muğla'nın ilk cemevi hizmete açıldı!

Muğla'nın ilk cemevi hizmete açıldı!

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi tarafından Muğla'nın Datça İlçesi’nde inşa edilen cemevi törenle hizmete açıldı.



Muğla genelinde ilk defa bir cemevi inşa edildi. Cemevi hizmete açıldı. Açılışa, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Tuncer Baş, CHP’li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ve çok sayıda Datçalı katıldı.


Ecevit Kültür Merkezi’nin alt katında, Datça Belediyesi tarafından tahsis edilen ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile bazı gönüllerin maddi katkıları ile tefriş edilen merkez, alevi vatandaşlara hizmet verecek.


aklaşık 420 metrekarelik salon, yapılan tadilattan sonra, kütüphane, mutfak, yemekhane, kurs odaları ve yönetim odasının yanı sıra cemevine dönüştürüldü.


Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Tuncer Baş açılış töreninde şu şekilde konuştu: "Şu an kendi var ama adı yok bir mekanın açılışını yapıyoruz. Çünkü çağdaş bir hukuk devletinde adı olan şeyin, bir kütüğü ve o kütükte kaydının olması lazım. Kısaca yasada karşılığı olmalıdır. Cemevilerinin yıllarca ibadethanemiz olması yönünde mücadele sürdürüyoruz. Ama gözler bizi görmüyor, kulaklar duymuyor. Oysa laik ve demokratik bir devlette, devletin bütün inançlara kör ve sağır olmasını beklenir. Bütün yurttaşlarına, dini inancı veya kimliği üzerinden değil kimlik numarası üzerinden yaklaşması gerekiyor. Çünkü devlet siyasal bir örgütlenmedir, yurttaş bu siyasal örgütlenmenin bir bireyidir. Hani dine inandığı, hangi etnik kökenden geldiğinin önemi yoktur.''




Hürriyet


Geri Dön