28 / 04 / 2024

Muhammet Ali Acar kimdir?

Muhammet Ali Acar kimdir?

Marmaris Belediye Başkanı Muhammet Ali Acar kimdir? Muhammet Ali Acar, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Muhammet Ali Acar, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Muhammet Ali Acar...



Muhammet Ali Acar kimdir?

Muhammet Ali Acar, 1955 Marmaris doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Marmaris’te tamamladı. Muğla Ticaret Lisesi öğrencisi olduğu yıllarda otel, pansiyon ve kamping işletmeciliğine de başladı. 


Marmaris’in ilk turizm işletmecilerinden birisi olarak sektördeki yerini aldı. Buna ve geleceğine bağlı olarak yüksek öğrenimini  Ankara  İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde tamamladı ve Marmaris’e döndü. 


Ailesine ait otel, pansiyon, kafeterya işletmelerinde iş yaşamına devam etti. Çeşitli dönemlerde Marmaris Ticaret Odası ve Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (Getob) yönetimlerinde görev aldı. Siyasi yaşamını devam ettirdiği Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsilen Marmaris Belediye Meclisi’nde 5 yıl görev yaptı. 


2004 yerel seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisinden Marmaris Belediye Başkanı seçildi. 1980 yılında Sevgi Acar’la evlendi. Yüksek öğrenimlerini tamamlamış bir kızı ve bir oğlu var.





Geri Dön