28 / 04 / 2024

Mühendis ve mimarlar, depreme karşı riskli binaları ortaya çıkaracak!

Mühendis ve mimarlar, depreme karşı riskli binaları ortaya çıkaracak!

Erzincan'da Valilik tarafından mühendis ve mimarlardan oluşturulan bir komisyon, tüm yapıları depreme karşı inceleyip riskli binaları ortaya çıkaracak.



Erzincan'da Valilik tarafından mimarlar ve mühendislerden oluşturulan bir komisyon, tüm yapıları depreme karşı inceleyip riskli binaları ortaya çıkaracak.

Valilik tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, 6 Şubat 2023 tarihinde tüm Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketlerinden sonra, vatandaşların yaşadıkları ev, iş yerleri ile okulların deprem dayanıklılığı noktasında durumlarının yeniden gözden geçirilmesinin hem devletin hem de vatandaşların ortak kanaati olduğu bildirildi.

Bu kapsamda, Valiliğin 14 Şubat 2023 tarihli ve 20530 sayılı yazısı gereği "Erzincan Yapı Stoğu Değerlendirme Komisyonu" kurulduğu bildirilen açıklamada, Komisyon'un Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Erzincan Belediye Başkanlığı, Erzincan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Erzincan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde mühendis ve mimar olarak görevli 21 personelden oluşturulduğu kaydedildi. Yapılan açıklamada "Komisyonumuzca kentimiz sınırları içinde bulunan yapıların durumu hızlı şekilde gözden geçirilerek, risk teşkil edebilecek yapılar ortaya çıkarılacak ve bu amaçla tüm yapılarımız bilimsel metotlara göre değerlendirilecektir." ifadeleri yer aldı.

Mühendis ve mimarlar, depreme karşı riskli binaları ortaya çıkaracak!

Peki asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaç binada hasar tespit çalışması yapıldı? Depremlerde kaç bina yıkıldı?


Geri Dön