27 / 04 / 2024

Muhittin Böcek Konyaaltı'ndaki 18 yıllık faaliyetlerini anlattı!

Muhittin Böcek Konyaaltı'ndaki 18 yıllık faaliyetlerini anlattı!

Görevinde 18’inci yılına giren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bir köy görünümünde teslim aldığı Konyaaltı İlçesi’nin dünü ve bugününü SABAH Akdeniz Haber Müdürü İbrahim Okumamış’a anlattı



Ben Antalya'ya geleli 23 yıl oldu ve siyaset öncesi tanıdığım dost canlısı Muhittin Böcek ise Konyaaltı Belediye Başkanlığı'nda 17'inci yılı devirip 18'inci yılına girdi. Siyaset uzun ince ve meşakkatli bir yol ama Böcek'in önümüzdeki 3 yılını daha hesaba katacak olursak Konyaaltı'ya adanmış bir ömür geçmeye namzet gibi. "Hiçbir zaman 'Ali Cengiz Oyunları' içinde olmadım ve gizli kapılar arkasında siyaset yapmadım" diyen Başkan Böcek, "Benim siyasetim çok açıktır. Bizim yolumuz uzundur" diyor. Kimseyle kavga etmeyen, 7'den 70'e herkesin sevgisini kazanan Böcek, "Kimseye kinim, nefretim yok" demesiyle bu sevginin membasını ortaya koyuyor. Hani bir yazarımızın "Böyle bir siyaset, sabit ve payidar bir membadan çıkar" dediği gibi.


18 YILLIK HİZMET AŞKI

Şimdi bu söyleşiyi ve Böcek'in hizmetlerini okurken dört dönem belediye başkanlığı yapmanın her babayiğidin harcı olmadığını şöyle bir aklınızın köşesinden geçirin. Hele hele 18 yıldır kimseyle kavga etmeyen bir siyasetçiyi zihninizde canlandırın bakalım böylesine bir ortamda yaptığı kolay mı zor mu? İşte bu bir ömür harcanmış hizmet yarışının sırlarını, düşüncelerini, Konyaaltı'nın dününü ve bugününü konuştuk Başkan Muhittin Böcek'le. Hem de kısa bir süre sonra açılışı yapılacak olan 'EXPO 2016 Antalya Parkı'nın içinde. Sarı çizmelerimizi giyerek birlikte taş dizdik, elimize kürek alıp işçilere yardım ettik. Herkes 'helva' dediğini gördü ama bir de 'halva' demesini bildiğini de göstermeye çalıştık.


ÖVÜNÜLECEK BİR PROJE

Başkan Böcek ile sohbetimizi yaptığımız ve çalışmalara eşlik ettiğimiz Toros Mahallesi'ndeki 'EXPO 2016 Antalya Parkı' 32 bin metrekare alan üzerine planlanmış. Başkan, "Proje içerisinde bitki tüneli, 400 metre uzunluğunda ve 2 bin metrekare alana sahip dere formunda havuz, süz havuzları, suni çim, kafeteryalar, atölyeler, fitness, temalı çocuk oyun alanları, macera parkuru, gösteri alanı ve EXPO okulu gibi pek çok doğayla bütünleşik unsuru bir araya getiriyoruz" bilgisini verdi. Sonra sözün yönünü 1999 yılına çevirdim ve Konyaaltı'ya niye, neden ve nasıl aday olduğunu sordum Başkan Böcek'e. O da öyle şeyler anlattı ki hemen sözü kendisine bıraktım. Bakın neler dedi: "Konyaaltı'da doğup büyüdüğüm, tozlu yollarında yürüdüğüm, bağında bahçesinde portakal toplandığım için beldenin sorunlarını ben de herkes gibi yaşıyordum. Konyaaltı o zamanlar şehirden kopuk, ulaşım sıkıntıları yaşayan bir beldeydi. Gece karanlık çökünce toplu ulaşım duruyor, yağmur damladığında sel felaketi yaşanıyor, yan tarafında petrol dolum tesisleri olan, sahili derme çatma obalarla kuşatılmış, yürüyüş yolları olmayan, tuvaletleri denize akan bir yerdi. Boğaçayı Köprüsü yoktu. Karaman Çayı, Göksu Deresi ve Çandır Çayı'ndan gelen sularla Boğaçayı taşıyor, zaman zaman sel afetleri oluyordu. 'Ben burada doğdum, büyüdüm ve insanlara hizmet edeceğim' diyerek 18 Nisan 1999 seçiminde aday oldum. Hemşerilerimin desteğiyle seçimi kazandım."


NEREDEN NEREYE

Yıllar önce küçük bir kasaba görünümündeki Konyaaltı'nın dününü ve bugünü hep başkalarından dinledik ama Başkan Böcek öyle bir anlatıyor ki gözlerindeki ışıltıyı hemen fark ediyorsunuz. Başkan hemen söze girip, "Göreve geldiğimde nüfus 10 bindi, bugün 155 bine yükseldi. Yazlıkçılarla bu 200 bine yaklaştı. Bütçe 1 milyon liraydı, bugün 122 milyon liraya yükseldi. 3 bankamatik ve 2 eczane vardı. Bugün 45 eczane var. Geçenlerde 33'üncü bankamatiği açtık. Burada öncelikle mesai arkadaşlarıma, meclis üyelerine, muhtarlara, bölge yatırımcılarına ve vatandaşlara teşekkür ediyorum. Onların katılımlarıyla öncelikli hedefleri belirleyerek azim ve kararlılıkla bir çalışma yaptık. Vatandaşın önceliği neyse onu öne aldık. Dolum tesislerinin yeni yerine taşınmasını gerçekleştirdik" diyor. Hizmet ağırlıklı projeler nedeniyle hizmet binasının yapımını ancak üçüncü döneminde gerçekleştirebildiğini belirten Böcek, "Birinci derecede sorun altyapıydı. Boğaçayı ile ilgili seddelerin birinci etap proje planlanması, onaylatılması, köprünün 160 metre uzunluktan 260 metreye çıkartılması gibi çalışmalar yaptık. Belediye eliyle Antalya'da ilk spor salonunu bölgemize kazandırdık. 5 ilçe içinde bir ilki gerçekleştirerek Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'ni kurduk. Yeni parklar ile birlikte mevcut parkların modernizasyonu yapıldı. Yeşil bir Konyaaltı için 20 bin ağaç dikip kişi başına düşen yeşil alan miktarını 11.3 metrekareye çıkardık. 60 bin metrekare alana sahip olan 3 bin kişilik amfi tiyatrosu olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Parkı'nı açtık. Artık okul geceleri ve şenlikler burada yapılıyor" diye konuştu.


BİZ BİRLİKTE BAŞARDIK

Konyaaltı sahilinin hemen karşısında mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait 75 bin metrekarelik alanı ilçeye kazandırmanın gururu yaşayan Böcek, "Burası satılıyordu. 'Kentler meydanları ile anılır' diyerek hemşehrilerimle birlikte buranın satışına engel olduk. Buranın bir meydan olarak düzenlenmesi için ulusal ölçekli yarışma düzenleyip STK'lardan oluşan jürinin seçtiği projeyi uyguladık ve Atatürk'ün 125'nci doğum yılında hizmete açtık" sözleri ile yaptığı mücadeleci çalışmayı ifade etti.


Sabah Akdeniz


Geri Dön