29 / 04 / 2024

Muhtarlarımızı Dinliyoruz, Mahallelerimizi Konuşuyoruz toplantısı yapıldı!

Muhtarlarımızı Dinliyoruz, Mahallelerimizi Konuşuyoruz toplantısı yapıldı!

İBB Güngören ilçesi muhtarlarının sorunlarını çözüme ulaştırmak için “Muhtarlarımızı Dinliyoruz, Mahallelerimizi Konuşuyoruz” toplantısının 22’incisini gerçekleştirdi. Toplantıda, Güngören ilçe muhtarlarının talep ve şikâyetlerini kayıt altına alındı





İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halkla İlişkiler Müdürü Üzeyir Çakır’ın düzenlediği “Muhtarlarımızı Dinliyoruz, Mahallelerimizi Konuşuyoruz” toplantısının 22’cisi Güngören ilçe muhtarlarıyla Bahçelievler’de yeni kurulan Çağrı Merkezi (ALO 153) binasında gerçekleştirildi.


Toplantıda, Güngören ilçe muhtarlarının talep ve şikâyetlerini kayıt altına alarak çözüme ulaştırmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi birimlerinden Avrupa Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Şehir Planlama Müdürlüğü,  Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü ve İETT yetkilileri de yer aldı.


Toplantıda konuşan Halkla İlişkiler Müdürü Üzeyir Çakır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla 2007 yılında Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Muhtarlar Hizmet Birimi’nin sadece İstanbul muhtarlarına özel hizmet verdiğini söyledi.


Toplantı kapsamında Güngören ilçesi muhtarları, mahallerinde yaşadıkları sıkıntıları ve Büyükşehir Belediyesi’nden beklentilerini ayrı ayrı ifade ettiler. Toplantıda muhtarların her türlü soru, sorun, öneri ve beklentilerini dinleyen Büyükşehir Belediyesi birim yetkilileri, muhtarlara talepleriyle ilgili bilgilendirmede bulunarak başvurularını kayıt altına aldılar.


Toplantıda ayrıca, Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün İstanbul genelinde mahallelerde yapacağı nezaket ziyaretlerinin muhtarlarla ortaklaşa yapılabilecek saha çalışmaları hakkında bilgi verilirken, karşılıklı istişarede bulunuldu.


İstanbul’un muhtarları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi birimleri arasında koordinasyonu sağlayarak sorunların çözüm sürecini takip eden Muhtarlar Hizmet Birimi, 39 ilçedeki 934 muhtara hizmet veriyor. Bugüne kadar Muhtarlar Hizmet Birimi’nin kayıt altına aldığı 7 bin 347 başvurunun 7 bin 204’ü ise çözüme ulaştırıldı.


İBB


Geri Dön