06 / 05 / 2024

Müjde... Müjde... Müjde... Bu şartı taşıyan herkes emekli olacak

Müjde... Müjde... Müjde... Bu şartı taşıyan herkes emekli olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarla ilgili yaş şartı uygulanmayacağını açıkladı. Bu sayede bir şartı karşılayan vatandaşlar emeklilik hakkı kazanmış olacak.



"DÜZENLEME YAŞ SEBEBİYLE EMEKLİLİK BEKLEYENLERİ KAPSIYOR"

Yaptığımız düzenleme şartlardan ilk ikisini tamamlamış olup da sadece yaş sebebiyle emeklilik bekleyenleri kapsıyor. Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenlemeyi SSK, Bağkur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli kılıyoruz. Bu düzenleme ilk çıktığında 5.6 milyon emekli varken bugün 13.9 milyon emekliye hizmet veren Türkiye'ye ulaştık.

TAŞERONLARDAN KADROYA ALINANLAR İÇİN AYRI DÜZENLEME

Bir kısmı hizmet birleştirme, borçlandırma işlemlerini zaten başlatmıştır. Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle sistemin mali yükünü dengeleyecek çalışmaları yaptık. Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayacaklar için ayrı bir geçiş düzenlemesi hazırlıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız bir kredi paketini devreye alıyor. Emekli olanların en azından bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz.

SOSYAL SİGORTA PRİM TEŞVİKİ

Bu anlayışla emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için sosyal sigorta prim teşviki getiriyoruz. Emeklilik sonrası çalışan vatandaşlarımızın bunu kayıtlı olarak sürdürmelerini sağlamaktır amacımız. EYT'nin ülkemize, milletimize, hak sahiplerine ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize sevgi, saygıyla kalbi selamlarımı sunarken 2022 artık geride kalıyor. Şimdiden 2023'ün sizler, bizler için, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Kalın sağlıacakla."


Geri Dön