09 / 05 / 2024

Müjdeli haber geldi! Borsa yatırımcısı bu kez sevinçten şok olacak!

Müjdeli haber geldi! Borsa yatırımcısı bu kez sevinçten şok olacak!

Yeni yılın ilk günlerinde yatırımcısına şok üzerine şok yaşatan borsada yukarı doğru koşu başladı. Uzmanlar, tablonun bozulmaması durumunda borsanın orta vadede 8 bin puana kadar yükseleceği öngörüsünde bulundu.



Bugün Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 2,06 değer kazanarak günü 5.315,03 puandan kapadı.

Endeks, önceki kapanışa göre 107,36 puan artarken, toplam işlem hacmi 124,9 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Müjdeli haber geldi! Borsa yatırımcısı bu kez sevinçten şok olacak!

EN FAZLA İLETİŞİM KAZANDIRDI!

Bankacılık endeksi bugün yüzde 1,02 ve holding endeksi yüzde 2,88 değer kazanırken sektörel endeksler arasında en çok kazandıran yüzde 4,18 ile iletişim, en çok kaybettiren ise yüzde 1,30 ile madencilik oldu.

Borsa hakkında yorumda bulunan analistler, küresel pay piyasalarında enflasyon beklentilerindeki iyileşmeye karşın ekonomik büyümeye dair temkinli yaklaşımın korunması ile dalgalı bir seyir izlendiğini söyledi.

Bunun dışında İsviçre’deki Davos Zirvesi'nden gelecek haber akışının yatırımcıların odağında kalmaya devam ettiğini vurgulayan analistler, yarın Fed’in Bej Kitap Raporu ile Japonya Merkez Bankası (BoJ) faiz kararının piyasaların odağında bulunacağını bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön