18 / 05 / 2024

Müjde...Müjde...Müjde...Hemen e-Devlet`e girin tık diye 3.708 TL parayı alın!

Müjde...Müjde...Müjde...Hemen e-Devlet`e girin tık diye 3.708 TL parayı alın!

Çocuk yetiştiren dar gelirli hanelere maddi destek!  PTT ve bankalardan aldıkları paralarla hane halkı rahat bir nefes alıyor. Geçici veya kalıcı yardımlar arasında, çocuklu ailelere yönelik yardımlara odaklanılmaktadır. Yoksul ve çocuklu ailelere 3 bin 708 liraya kadar maddi yardım yapılacak. 



Çocuklu düşük gelirli aileler SED yardımlarından yararlanabilir. İl müdürlükleri, sosyal yardımlaşma dernekleri ya da e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek başvurular çocuğun eğitim sistemine göre değişiklik gösterecek.

Yeni yıl başında asgari ücret, memur ve emekli aylıklarındaki artışların ardından sosyal yardım ödemeleri de Ocak ayında arttı. SED ödeme tutarı değiştirilirken okul öncesi çocuklara 2 bin 59 lira ödeme yapıldı.

 Müjde...Müjde...Müjde...Hemen e-Devlet`e girin tık diye 3.708 TL parayı alın!

3 BİN 708 LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

İlkokula giden çocuklara 3 bin 90 lira, ortaokula gidenlere 3 bin 295 lira ödenecek. Ortaöğretim çağında olan ve okumayan bir çocuğa 2.059 lira verilecek. Yükseköğretime giden bir çocuk için verilen miktar 3.708 lira oluyor.

Para, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelere gidecek ve çocuk bakımı ve beslenme yardımı için kullanılacak. Geçici SED Yardımı, yılın belirli zamanlarında hesabınıza yatırılır.

SED yardımları almak için, bağlı bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerine, sosyal yardımlaşma derneklerine başvuru yapmak gerekiyor. E-Devlet üzerinden yapılan başvurular da kabul ediliyor.

SED ödemeleri alabilmek için; ödemeyi alacak olan çocuğun öğrenci belgesi ve sağlık belgesinin mutlaka verilmesi gerekiyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi için başvuru dilekçesinin sunulmasıyla değerlendirme süreci başlıyor.

 Müjde...Müjde...Müjde...Hemen e-Devlet`e girin tık diye 3.708 TL parayı alın!

Bu ödemeleri almak için şu şartlar aranıyor:

Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

1-2 çocuklu ailelere 350 TL, 3 çocuklu ailelere 450 TL, 4 çocuklu ailelere 550 TL ve 5 ve üzeri çocuklu ailelere 650 TL nakit ödeme verilecek.

Çocuk Yardımı bileşeninden destek almak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı e-devlet sistemi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla başvuru yapılabilir.

Kendini ihtiyaç içinde bulan ve bunu kanıtlayabilen herkes bu desteği alabilir. Sosyal destek yardımı alan kişiler bu yardım için başvuru yaptığında talepleri kabul ediliyor.

Aile Bakanlığı'ndan rahat nefes aldıran son dakika müjdesi! T.C Kimlik kartı ile başvuran 2.392 TL parayı havada kapacak
İş Bankası kartı olanlar dikkat! Flaş bir son dakika açıklaması geldi! 28 Şubat'a kadar vaktiniz var!
Aile Bakanlığı`ndan havalara uçuran son dakika müjdesi! E-devlet'ten tek tıkla başvuran 7.500 TL alacak!

Geri Dön