27 / 04 / 2024

Mümin Gökalp, taahhütlerini yerine getiremedi!

Mümin Gökalp, taahhütlerini yerine getiremedi!

Tekel'in Beykoz Paşabahçe'deki içki fabrikasını satın alan As-Asya Gayrimenkul'ün patronu Mümin Gökalp, taahhütlerini yerine getiremedi



Tekelin Beykoz Paşabahçe'deki içki fabrikasını 303 milyon 100 bin lira gibi rekor fiyatla satın alan  Adana  merkezli As-Asya Gayrimenkul'ün patronu Mümin Gökalp, taahhütlerini yerine getiremedi. Teminatı yandı, ihaleden de el çektirildi. Bu son gelişme bizim açımızdan sürpriz olmadı. Ekonomist okuyucuları hatırlayacaklardır. Bu araziyi alma konusunda yeterli varlğı olmadığı ileri sürülen Gökalp'in araziyi el altından 250 milyon dolara satmaya çalıştığını daha önce yazmıştık.

Paşabahçe İçki Fabrikası'nı almayan Gökalp'in hakkında yürüyen birçok alacak davası bulunuyor. Bunlardan birini de Adana 14'üncü icra Dairesi tarafından 2008/1691 dosya numarası ile yürütülen icra takibi oluşturuyor.

Cem Dur tarafından açılan alacak davasına ilişkin yürütülen icra takibine konu olan miktar ise; yasal faizleriyle birlikte 133 bin 884 lirayı buluyor. Şimdi, kamuoyu ÖİB'nin 50 bin lira sermayeli bir şirkete 50 bin liralık teminatla, 303 milyon TL değerindeki tesise nasıl teklif verdiği sorusuna yanıt arıyor.
Ekonomist


Geri Dön