30 / 04 / 2024

Münir Karaloğlu: Bursa en kısa sürede Termal kent kimliğini yeniden ön plana çıkarmalıdır!

Münir Karaloğlu: Bursa en kısa sürede Termal kent kimliğini yeniden ön plana çıkarmalıdır!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, B Plas fabrikasını gezdi. B Plas Yönetim Kurulu Başkanı M. Celal Gökçen tarafından karşılanan Vali Karaloğlu'na, Kükürtlü bölgesinde yer alması düşünülen" Termal Kompleks" hakkında brifing verildi.



Bursa Valisi Münir Karaloğlu, B Plas fabrikasını gezdi. B Plas Yönetim Kurulu Başkanı M. Celal Gökçen tarafından karşılanan Vali Karaloğlu'na fabrikadaki kısa turun ardından, Kükürtlü bölgesinde yer alması düşünülen" Termal Kompleks" hakkında brifing verildi. Brifingle Çekirge ve Kükürtlü bölgesi olmak üzere kaynağından çıkan iki sıcak su noktasının olduğu, Kükürtlü'de "Termal Kür Merkezi" tarzında bir yer oluşturularak Bursa'nın Termal Kenti unvanını yeniden kazanacağı ifade edildi. Vali Karaloğlu, "Turizm prestij işidir. Bursa en kısa sürede Termal kent kimliğini yeniden ön plana çıkarmalıdır. Bu doğal kaynaklar ve potansiyel şehrimizde fazlasıyla var. Termal turizmi denince ilk akla gelen hamam ve kaplıca şehri olan Bursa, son zamanlarda bu özelliğini ön plana çıkaramıyor. Bu konuda yerel yöneticilere, mülk sahiplerine ve bizlere çok görevler düşüyor. Termal şehri Bursa, şifa kaynağı sularının yer aldığı Osmanlı ve Selçuklu motifleri ile bezenmiş çeşitli komplekslerle ayağa kalkmalı ve dünyada söz sahibi konumunu en kısa sürede yeniden kazanmalı" dedi. 



TÜRKİYE'DE İLK VE TEK


Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon alanında Türkiye'de ilk özel hastanesini Bursa'da açan Romatem, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu ağırladı. Vali Karaloğlu, "Bursa'da yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesi, bu tarz yeni yatırımlarla daha da yükseliyor. Eskiden felçli hastaların yatağa bağımlılığı kaderiyken, sizler modern cihazlarınız ve uzman kadronuz ile onlara umut ışığı oldunuz" dedi. Vali Karaloğlu'na Romatem hastanesini gezdiren Prof. Dr. Küçükoğlu, "Özel hastane kapsamında Fizik tedavi ve Rehabilitasyon olarak Türkiye'de ilk ve tekiz. 25 yatak kapasiteli hastanede hizmete hazırız" dedi. 


Bursa'da Meydan


Geri Dön