06 / 05 / 2024

Münir Özkök: Çinlilere ev satacağız!

Münir Özkök: Çinlilere ev satacağız!

Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök. yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, turizm sektörüne katkı sağlamak için yurtdışında yaşayan vatandaşlara 'Komşunu al gel' çağrısı yapmıştı. Ben de Çinlileri alıp geldim" dedi.



Çin'in en büyük turizm şirketi Wanda Group, Türkiye'ye Mar Yapı ile giriş yapıyor. Wanda, G Yoo projesinin otel ve rezidansını işletecek. İki şirket arasındaki anlaşma Şanghay'da imzalandı. G Yoo projesi 2018'de tamamlanacak... 


ÇİN'İN en büyük gruplarından Wanda Group, Türkiye'ye Mar Yapı ile geliyor. Mar Yapı'nın Güneşli'de 150 milyon dolarlık projesi G Yoo'nun hem otel hem de rezidans daireleri Wanda Hotels & Resorts tarafından işletilecek. 300 rezidans ve 150 odadan oluşan otel,2018'de hizmete girecek, tki şirket arasındaki işbirliği anlaşması Şanghay'da imzalandı. Gayrimenkul. eğlence sektörü ve turizm alanlarında faaliyet gösteren Wanda Groupun Türkiye yatırım planları turizm ile sınırlı olmayacak. İmza töreni öncesinde Wanda Group Başkanı Wang Jianliıı ile Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök. iki şirketin turizm sektörü dışındaki faaliyet alanlarında da ortak çalışmalar yapması konusunda mutabık kaldılar.


Yılda yaklaşık 120 milyon Çinli dünyanın değişik ülkelerine seyahat ediyor. Kendi turizm acentesi olan Wanda ise yılda 45 milyon Çinli turisti yurtdışına çıkarıyor. Türkiye'de yeni oteller işletmeyi de planladıklarını belirten Wanda Hotels & Resorts Başkanı Qian Jin. Türkiye'deki otellerde doluluk garantisi verdiklerini söylüyor. Türkiye'nin geleceğine güvendiklerini, hain darbe girişimi döneminde dahi Mar Yapı ile görüşmelere devam ettiklerini belirten Jin, "Yakın zamanda Türkiye eski gücüne kavuşacak" dedi. 


ÇİNLİLERE EV SATACAK 


Wanda Hotels&Resorts'un Wanda Reign. Wanda Vista, Wanda Realm ve Wanda Jin olmak üzere dört ayrı markayla toplam 104 otelinin bulunduğunu belirten Qian Jin. Wanda Vista İstanbul'un ardından Chicago. Los Angeles, Londra. Sidney ve Gold Coast'ta otel yatırımı yapacaklarını dile getiriyor. İstanbul'daki otelde Çin restoranı da açılacak. 


Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök. "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, turizm sektörüne katkı sağlamak için yurtdışında yaşayan vatandaşlara 'Komşunu al gel' çağrısı yapmıştı. Ben de Çinlileri alıp geldim" dedi. İşbirliğinin turizm alanı ile sınırlı kalmayacağına dikkat çeken Özkök. "Otelle kapıyı açtık, devamı gelecek. Basın Ekpsres'teki projeden Çinlilere ev de satacağız. Çin'de mülkiyet ömrü 70 yıl. Yatırım yapmak, eline tapu almak isteyen Çinliler yurtdışından ev alıyor. Wanda markasına da güvenleri tam" diye konuştu. 


Varlıklarının değeri 116 milyar dolar 


1988 yılında kurulan şirket ticaret, kültür, finans olmak üzere üç temel alanda faaliyet gösteriyor. Gayrimenkul, turizm, eğlence-kültür-spor endüstrisi, teknoloji, e-ticaret ve finans sektörlerinde yatırımları bulunan grubun toplam varlıklarının değeri, 2016'da 796.1 milyar RMB'ye (yaklaşık 116 milyar dolar] ulaştı ve 254,98 milyar RMB (yaklaşık 37 milyar USD] kar açıkladı. 110 bin çalışanı olan grup FIFA'nm en büyük sponsoru ve Atletico Madrid takımının sahibi. Grup, ABD'li film şirketi Legendary Entertainment'ı ve İngiliz yat üreticisi Sunseeker'ı satın aldı. Gruba bağlı Wanda Commercial Properties aynı zamanda dünyanın en büyük emlak şirketi. Ülke çapındaki portföyünde 158 Wanda Plaza ve 104 oteli bulunuyor. Yine Dalian Wanda Group'a bağlı Wanda Cultural Industry Group, Çin'deki en büyük kültür kuruluşu ve dünyanın en büyük sinema işletmecisi. Bin 352 adet sinema salonuyla global box Office satışlarının yüzde 12'sini gerçekleştiriyor. 


Para 


Geri Dön