27 / 04 / 2024

Muradiye Külliyesi’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Muradiye Külliyesi’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Bursa ziyaretinde Muradiye Külliyesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. İşler, Muradiye Külliyesi ’nin Bursa’ya daha da değer katacağına işaret etti...




Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler; “Güzel eserleri kazandırdığı için hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum” dedi.


 Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Bursa ziyaretinde incelemelerde bulunduğu Muradiye Külliyesi’nin orijinaline uygun şekilde sürdürülen restorasyonundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi tebrik etti.


Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye Cumhuriyeti’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın vefatının 28. yılında Gemlik’te düzenlenen anma törenine katıldı. Törenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bursa’ya gelen Başbakan Yardımcısı İşler, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları devam eden Muradiye Külliyesi’nde incelemelerde bulundu.


Altepe’yi tebrik etti

Yaklaşık 600 yıl önce 2. Murat Han tarafından yaptırılan caminin orijinal haline dönmesinin ardından türbelerde devam eden çalışmalar hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den detaylı bilgiler alan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Bursa’nın değerlerine gösterdiği ilgi nedeniyle Başkan Altepe’yi tebrik etti.


“Muradiye Külliyesi’nden çok etkilendim”

Başbakan Yardımcısı İşler, Muradiye Külliyesi’ni ilk kez gördüğünü söyleyerek, “Muradiye Külliyesi’nden gerçekten çok etkilendim. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi kutluyorum. Şu an restorasyon çalışmaları tamamlananlar var, sürenler var. Gerçekten orijinaline uygun şekilde restore yapılıyor” dedi.

Bursa’nın değerlerinin 1,5 ay önce ‘UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdiğini de ifade eden İşler, “Muradiye’de gerçekten etkileyici bir manzara var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Külliyenin türbe restorasyonları da tamamlandığı zaman Bursa’mız ve Türkiye’miz için bir kazanç olacağını düşünüyorum. Böyle güzel eserleri kazandırdığı için hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Muradiye Külliyesi’nde Sultan Murat ile şehzadelerin türbelerini ziyaret ettiğini anlatan İşler, “Özellikle Muhteşem Yüzyıl dizisi dolayısıyla da dikkat çeken Şehzade Mustafa’nın kabrini biz de ziyaret ettik. Buraya çok sayıda turistin geldiğini de öğrendik” diyerek yapının Bursa’nın değerine değer katacağını belirtti.

Muradiye Külliyesi ziyaretine, Bursa milletvekilleri ile AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları da katıldı.


Çalışmalar hızla sürüyor

Fatih Sultan Mehmet Han’ın babası 2. Murat tarafından inşa edilen ve 6 asır boyunca Bursa’ya hizmet veren çok önemli kent ziynetlerinden biri olan camiinin ardından ‘Bursa’nın Topkapısı’ olarak bilinen Muradiye Külliyesi’nde sürdürülen çalışmalar da kısa zaman sonra sonuçlanacak. Muradiye Camii’nin Büyükşehir Belediyesi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemelerinin ardından külliye içerisinde devam eden han, hamam, medrese ve padişah türbelerinin restorasyon çalışmaları da yine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.


BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ


Geri Dön