27 / 04 / 2024

Murat Kurum: 2015'te gayrimenkul sektörü sıçrayacak!

Murat Kurum: 2015'te gayrimenkul sektörü sıçrayacak!

2014 yılında sektörde taşların yerine oturduğunu ifade eden Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, 2015 yılının gayrimenkulde 'sıçrama yılı' olacağını söyledi. Emlak Konut satış grafiğini yükseltmeyi hedefliyor.



Murat Kurum yılın ilk dokuz ayında satış hasılatı 3 milyar 23 milyon lirayı geçen Emlak Konut, yeni yılda da satış grafiğini yükselmeyi hedefliyor. 

2014 yılını değerlendiren Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, yıl boyunca sektördeki taşların yerine oturduğunu vurgulayarak, normalleşme süreci yaşandığını, konut alıcısının ise bilinçlendiğini söyledi. Kurum, şöyle devam etti: "Gerek dış piyasaların ve gerekse içi faiz oranlarının değişken olduğu jir dönem yaşadık, yaşıyoruz. Bu anlamda, sadece doğru projeler gerekli talebi yakalayabiliyor. Bununla birlikte, doğru lokasyonda ve doğru bir fiyatlandırma ile satışa çıkan tüm orta ve orta üst gelire hitap eden projelerin kuvvedi bir talebi toplayabildiğine 2014 yılında şahit olduk." Ekonomide yaşanan gelişmelerin diğer sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de önemli rol oynadığını kaydeden Kurum, "Büyüme hızının, hükümetimizin belirlemiş olduğu orta vadeli programla uyumlu olacağını tahmin etmekteyiz. Çeşitli jeopolitik sorunların önemli bir kısmının da 2015 yılı içerisinde aşılacağını umuyoruz. Sonrasında özellikle konut sektöründe yine ciddi bir sıçramaya şahit olabiliriz" diye konuştu. 


'Potansiyel artıyor' 

Sektörü hareketlendiren kentsel 'dönüşüm ve mütekabiliyet yasası gibi hukuki düzenlemelerin yapıldığı 2012 yılından bu yana olumlu gelişmeler yaşandığını kaydeden Kurum, 2015 yılında da bu gelişmelerin süreceğini tahmin ettiklerini vurguladı. Kurum, şöyle konuştu: "Farkındaysanız sektör hakkında gayet olumlu yaklaşımlarımız var. Bu sözlerimizin arkasında piyasa dinamiklerine hakim olmamız yatıyor. Büyüyen orta gelir kesimi, kadın nüfusunun çalışma hayatına entegrasyonunun artması, Türkiye'nin nüfusunun halen 29 yaş civarında olması ve kentsel dönüşüm ihtiyacı gibi konular burada önem taşıyor. Örneğin, önümüzdeki 20 yıl içerisinde 6 milyondan fazla konutun Bu 2014'ü 4 milyar TL ciroyla kapatacak Murat Kurum, sadece nisan ve mayıs aylarında  TOKİ  ve Özelleştirme idaresi'nden toplam değeri 3.5 milyar lirayı aşan miktarda arsa alımı gerçekleştirdiklerini belirterek, kalan arsaları yakın zamanda ihaleye çıkaracaklarını söyledi. 

Kurum, "Son 4 yılda 17.5 milyar Türk Lirası tutarında rekor bir satış hasılatı elde ettik. Toplam varlık değerimiz de, 14.8 milyar Türk Lirası. 2014 yılını da, 4 milyar Türk Lirası'nın üzerinde bir satış tutarıyla sonlandıracağımızı düşünüyorum. Toplam satış adedimiz de 10 bin adet civarında olacaktır. 2015 yılına da yine bu moralle gireceğiz" diye konuştu. 


Milliyet Ek


Geri Dön