28 / 08 / 2024

Murat Kurum: Afet konutları 1 yılda bitemezmiş, bitecek! 

Murat Kurum: Afet konutları 1 yılda bitemezmiş, bitecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen illerde inşa edilecek kalıcı konutlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, konutların 1 senede biteceğini yineledi. 



Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından "asrın felaketi" şeklinde belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da yeni inşa edilecek kalıcı afet konutlarının hızla yükseldiğine dikkat çekti. 

Bakan Kurum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yaım sürecine başlanan konutların videosuna da yer verdi.

Kurum, paylaşımındaki yazısında "Neymiş? Afet konutları 1 yılda bitemezmiş. BİTECEK!" ifadelerini kullandı.

Murat Kurum: Afet konutları 1 yılda bitemezmiş, bitecek! 

Bakanlıktan gelen son dakika açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta 11 şehirde eş zamanlı olarak ilk etapta 17 bin 902 konutun temellerinin atıldığı da anımsatıldı. 

Hatay'da 9 bin 264 konut ve köy evi için temel atıldığı, toplamda ise 250 bin 862 konut ve köy evinin inşa edileceğine dikkat çekildi. 

11 kentte bir senede 319 bin konut, toplamda ise 650 bin konut yapılarak, vatandaşların afet güvenliğine sahip evleriyle buluşturulacağı vurgulandı. 

Murat Kurum: Afet konutları 1 yılda bitemezmiş, bitecek! 

Bunların yanı sıra, son dakika gelişmesi olarak, depremden etkilenen Hatay'ın Antakya ve Defne ilçelerinde, hasarlı binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmalarının 58 mahallede sürdüğü aktarıldı. 

Hatay'da, hasarlı binaların yıkımı yapılırken, molozlar kamyonlara yükleniyor ve belirlenen alanlara taşınıyor.  Yıkım ve yükleme sırasında toz olmaması amacıyla itfaiye araçları ile enkaz ve molozlar ıslatılıyor. Bazı depremzedeler de enkazdan çıkacak eşyalarını bulmak amacıyla binaların yakınlarında bekliyor. 

Deprem sonrası fırlayan çimento fiyatları ne kadar oldu? Güncel çimento fiyatları kaç TL? 9 Nisan 2023 çimento fiyatları

Doğanşehir'deki esnaf konteyner çarşının kurulumunda sona gelindi!

İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı! 


Geri Dön