Kent Haberleri

Murat Kurum'dan 35 bin deprem konutu için daha teslim müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki deprem konutları ile ilgili açıklama yaparak, 35 bin konut içim teslim müjdesi verdi.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Şanlıurfa Valiliğinde gerçekleştirilen "Koordinasyon Toplantısı" öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve gelir gelmez önceliği deprem bölgesindeki çalışmalara verdiğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Şanlıurfa özelinde bir uydu kent kurmayı planladıklarını dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  örnek modern bir yaşam alanı inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum şunları söyledi. "Yeni konutlarımız, altyapısı ile üst yapısı ile yurttaşlarımızın ihtiyaçları gidersin istiyoruz. Şu ana kadar değerli arkadaşlar 11 şehrimizde toplamda 283 bin yeni yuvamızın inşaatını başlattık süratle inşaatlarımızı devam ettiriyoruz. 4 bin 500'e yakın köyümüzde çalışıyoruz ve istiyoruz ki köylerimizde de üretim sürsün, istihdam devam etsin, kalkınma, kırsal kalkınma devam etsin. Ovasıyla, tarlasıyla, çiftçisiyle, turizmiyle, tarımıyla bütüncül bir bakış açısıyla bu süreçleri yürütmeye çalışıyoruz. İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konutu yurttaşlarımıza teslim etmiş olacağız. 10 gün sonra yani temmuz ayının sonunda 15 bin, Ağustos ayında 20 bin deprem konutumuzu süratle tamamlayarak, yurttaşlarımıza teslim edeceğiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle depremzede kardeşlerimize anahtar teslimlerini gerçekleştireceğiz. Onların mutluluklarına hep beraber şahitlik edeceğiz. İnşallah her ay 25 bin konutumuzun teslimi ile beraber etap etap konutlarımızı tamamlayacağız ve bu projelerimizi sözlerimizi tutmak suretiyle gerçekleştirmiş olacağız."

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum , deprem konutlarının tamamlandığında herkesin yine eski komşularıyla huzur içerisinde yan yana yaşamını sürdürmelerini istediklerini belirtti.

Yaptığı açıklamada deprem konutlarında yavaş yavaş yaşamların başladığını kaydeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Bazı konutumuzu bitirdik, yurttaşlarımıza teslim ettik. Burada hayatlar başladı. Burada mutluluklar başladı. Burada huzur ve güven içerisinde yurttaşlarımız oturmaya başladı. İnşallah şimdi kalan konutlarımızı ve iş yerlerimizi de tamamlayacağız. Söz vermiş olduğumuz gibi kardeşlerimize inşallah yuvalarımızı en kısa sürede teslim ediyor olacağız." dedi.
 

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! 24 ayar gram altın ne kadar? Gremse altın fiyatı kaç TL? Canlı altın fiyatları

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Marmara uyarısı: Bölge gerildi!

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Ödediğiniz bu paraları geri alabilirsiniz!