28 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan deprem konutları açıklaması: En sağlam zemine inşa edilecek!

Murat Kurum'dan deprem konutları açıklaması: En sağlam zemine inşa edilecek!

Deprem konutları ile ilgili bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konutların en sağlam zemine inşa edileceğini söyledi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Doğanşehir'de 349 kalıcı afet konutunun inşası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamasında 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Tavşantepe Mevkisinde ilk etap için 349 kalıcı afet konutun inşasına başlandığını dile getirdi.

Murat Kurum dan deprem konutları açıklaması: En sağlam zemine inşa edilecek!

Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden Doğanşehir'de kalıcı afet konutlarının inşa çalışmalarına ilişkin yaptığı paylaşımda zemin etüt ve mikro bölgeleme çalışmalarının tamamlandığını, sağlam zemin tespit edilen bölgelerde hiç vakit kaybetmediklerini dile getiren Bakan Murat Kurum, depremden en çok etkilenen ilçelerden Doğanşehir'de de "kazmayı vurduklarını" söyledi.

Yaptığı açıklamada söz konusu bölgede, 78 noktadan 44 tanesinde 19 bin 464 metrelik sondajla zemin etüdü yaptıklarını, çalışmaların sürdüğünü kaydeden Bakan Murat Kurum, 50 bin 565 hektar alandaki mikro bölgeleme çalışmalarında 3 bin 843 sondajdan 591'ini yaptıklarını kaydederek, devam ediyoruz. En sağlam zemini tespit edip, en doğru teknikle güvenli konutları inşa edeceklerini söyledi.


Geri Dön