14 / 05 / 2024

Mustafa Baloğlu Konya'daki sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi!

Mustafa Baloğlu Konya'daki sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi!

AK Parti Konya İl Teşkilatı 'nın kongre sürecini değerlendirerek sözlerine başlayan Milletvekili Baloğlu, kongrelerin 18 ilçede tamamlandığını, bu ilçelerde bir demokrasi şöleni yaşandığını dile getirdi.




AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Parti İl Binası'nda bir basın toplantısı düzenledi. AK Parti Konya İl Teşkilatı 'nın kongre sürecini değerlendirerek sözlerine başlayan Milletvekili Baloğlu, kongrelerin 18 ilçede tamamlandığını, bu ilçelerde bir demokrasi şöleni yaşandığını dile getirdi. 

Konya gündemine ilişkin de değerlendimıede bulunan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, ulaşımda Konya-Karaman hızlı tren çalışmalarının son hızıyla devam ettiğini Antalya ile ilgili proje çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Konya'da sağlık alanında bir çok projenin sürdürüldüğünü bir çok ilçe hastanesinin bittiğini ve inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü kaydeden Baloğlu, "Sağlık bizim için Konya'mız için çok önemli, Şu anda Konya'da 20 ilçemizde devam eden sağlık yatırımlarımız var. Şuanda Seydişehir'de 75 yataklı hastanemiz devam ediyor. Yine Ereğli'de 250 yataklı hastane inşaatımız devam ediyor. Karapınar ve İlgın'da aynı şekilde. Bozkır ve Akşehir tamamladı, hizmete girdi. Cihanbeyli'de daha önce tamamlanmıştı. Şuanda Beyşehir ve Kulu'nun proje çalışmalaıı devam ediyor. Emirgazi'de, Altınekin'de, Çeltik'de bütünleşmiş hastanelerimizin inşaatı devam ediyor' diye konuştu. 

Numune Hastanesi inşaatında yaşanan olumsuzluklarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Mustafa Baloğlu, "Numune Hastanesi'nde bir takım olumsuzluklar yaşandı. İhaleyi alan firmanın yetersizliğe düşmesi sebebiyle hastanemizin sadece yüzde 5 hafriyat ve temel aşamasında kalmıştı ve ihalesi feshedilmişti. 22 Eylül 2014 tarihinde Numune Hastanemiz tekrar ihale edildi ve Çakır İnşaat 120 milyon TL bedelli hastanenin ihalesini aldı. Başbakanımız özellikle talimat verdi. Hedefimiz 850 günden önce tamamlamak. Sözleşmemiz şuan imzalandı çalışmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

Şehir Hastanesi ile ilgili de bilgiler veren AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, "Bahri Dağdaş Eğitim Araştırma Enstitüsü'nün bulunduğu kampüste bir 965 bin metro karelik alan. Tarım Bakanlığı'nın olumlu görüşüyle Sağlık Bakanlığı'na tahsis edildi. Burası enstitünün sadece 12'de biri kadar bir alan. Tanın Bakanlığı'yla görüşmemiz sonucu bir takım şartlarıyla beraber onayladı. 500 dekar arazideki 20 santimlik toprak tabakası enstitü yetkililerinin bize göstereceği alana nakledilecek. Bu tanın toprağına bir zayiat vermeyeceğiz. Kesinlikle verimli toprak zarar görmeyecek. Tanında tekrar kullanılacak" diyerek sözlerini tamamladı. 



Konya Yenigün


Geri Dön