07 / 05 / 2024

Mustafa Bozbey: Nilüferin yüzde sekizi yıkılmalı!

Mustafa Bozbey: Nilüferin yüzde sekizi yıkılmalı!

Nilüfer Belediyesi, Birleşmiş Milletler Habitat 'tan katılan uzmanlarla kentsel yenilemeyi mercek altına aldı. Mustafa Bozbey, ilçede bulunan binaların yüzde 8 'inin mutlaka yıkılması gerektiğini söyledi.




Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçede bulunan binaların yüzde 8'inin mutlaka yıkılması gerektiğini söyledi. 


'Kentsel Yenilemede Yeni Arayışlar' başlığı altında ikinci çalıştayı düzenleyen Nilüfer Belediyesi, Birleşmiş Milletler Habitat'tan katılan uzmanlarla kentsel yenilemeyi mercek altına aldı. 


Dönüşümün sosyal, çevresel, yasal ve ekonomik boyutlarının mercek altına alındığı çalıştayda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel dönüşümün insanla başlayıp insanla biteceğini söyledi. Kentsel dönüşüm yaparken projede tüm dinamik ve disiplinlere yer verilmesi gerektiğini savunan Bozbey, "Türkiye'de yapılmak istenen dönüşüm değil yenilemedir. Bu şekilde sadece binaları yenilersiniz ve insanları mutlu edemezsiniz" dedi. 


NİLÜFER MERCEK ALTINDA... 

Nilüfer Belediyesi'nin deprem envanteri yaparak Nilüfer'i mercek altına aldığını kaydeden Bozbey, "Nilüfer'de binaların yüzde 8'i mutlaka yıkılmalı. Uzun vadeli faizsiz kredi, KDV ve vergi muafiyeti getirilerek insanları elin altına koyacak imkanlar verilmeli" şeklinde konuştu.

Bozbey, Nilüfer Belediyesi'nin kentsel dönüşüm süreci içerisinde, mevcut planlama sürecine alternatif olarak eşitlikçi, kent ekolojisini gözeten ve katılımcı bir planlama yaklaşımı oluşturmayı amaçladığını sözlerine ekledi. 


Olay Bursa


Geri Dön