05 / 07 / 2024

Mustafa Kalaycı Konevi Konutları hakkında sorular yöneltti!

Mustafa Kalaycı Konevi Konutları hakkında sorular yöneltti!

Mustafa Kalaycı, “Meram Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm kapsamında, belediye-TOKİ işbirliği ile yapılan 1340 dairelik Konevi Konutlarında arsa sahipleri aldatıldıklarını, mağdur edildiklerini, çaresiz kaldıklarını söyledi




MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konevi Konutları’nı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.


MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konevi Konutları’nı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Malaycı, “Meram Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm kapsamında, belediye-TOKİ işbirliği ile yapılan 1340 dairelik Konevi Konutlarında arsa sahipleri aldatıldıklarını, mağdur edildiklerini, çaresiz kaldıklarını ve kendilerine muhatap bulamadıklarını söylemektedir. Yerinde yaptığım ziyarette tarafıma iletilen şikayetlerde ve bazı daire sahiplerince verilen ekli dilekçelerde, Blokların 8 kat yapılacağı söylenerek arsalarının elinden alınmasına karşın, 10-12 ve 15 kat olarak yapıldığı, arsalarının büyüklüğü ile kendilerine verilen daire ve çıkarılan borç-alacak hesapları arasında eşitsizlik ve adaletsizlik olduğu, proje alanının ¾’üne karşılık gelen kıymetli kısmının belediyeye kaldığı, haksızlığa uğradıklarını, sözleşmeye uyulmadığını, salon ve odalara kartonpiyer yapılması gerekirken sadece perde olan duvara stropiyer yapıldığını, duvar ve tavanların saten alçı üzeri boya yapılması gerektiği halde püskürtme boya kullanıldığını, duvarlarda fayansların derz dolgu yapılmadan yapıştırıldığı, giderlerde akıntı olmadığı için her eve çekçek alındığı, merpen korkuluğunun ferforje ve küpeşlerinin ahşap olarak sabitlenmesi gerekirken sadece profil kullanıldığı, daire kapısını açabilmek için el fenerine ihtiyaç olduğu, asansörlerin sık sık arızalandığını, doğalgaz abonelik ücretini bir ay önce ödediklerini, ancak halen doğalgaz bağlanmadığını ve soğukta oturduklarını, dile getirmişlerdir. Konevi konutlarına yapılacak bir ziyarette inşaatla ilgili şikayetler gözle görülür vaziyettedir” dedi. Kalaycı, Başbakan Erdoğan’dan, “Meram Konevi Konutlarında vatandaşların samimi olarak ifade ettiği ciddi nitelikteki şikayetleri de dikkate alarak, kentsel dönüşüm kapsamında yürütülen Projenin her boyutuyla müfettişlerce incelenmesi ve soruşturulması için gerekli talimatı verecek misiniz? Arsa sahiplerinin mağduriyetini giderecek misiniz? Halen 500 civarında ailenin taşındığı Meram Konevi Konutlarının doğalgaz bağlantılarının bir an önce yapılması için gerekli talimatı verecek misiniz?” sorularının yanıtını istedi.



Yeni Meram



Geri Dön