27 / 04 / 2024

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na ecrimisil şoku!

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na ecrimisil şoku!

Milli Emlak, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki işletmelerden 150-220 bin TL arası geriye dönük ecrimisil talebinde bulundu. Milli Emlak, otopark işletmecisi İZELMAN’dan da ecrimisil parası istedi




Milli Emlak Müdürlüğü, dolgu alanı olan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın kendisine ait olduğu gerekçesiyle buradaki işletmelere yönelik işlem başlattı. Müdürlük, bulvarda bulunan kafe ve işletmelere 150 bin TL ile 220 bin TL arasında geriye dönük 5 yıllık ecrimisil bedeli ödemesi için tebligat gönderdi. Milli Emlak'ın bu tebligatı bulvardaki otoparkları yıllardır işleten Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İZELMAN'da da şok etkisi yarattı. 


Miktarı belli değil

Kurum, İZELMAN'dan da binlerce araçlık bu otoparklar için 5 yıllık ecrimisil bedelini istedi. İZELMAN'dan istenen paranın miktarı açıklanmazken, bu paranın milyonlarca lira olduğu öne sürüldü.

Yeni Asır'a bilgi veren  İzmir  Defterdar Yardımcısı Ali Aykut, "Otoparklar ve kafelerin bulunduğu yerler dolgu alanı, belediyenin tasarrufunda olan bir alan değil, o yüzden burası Milli Emlak'a ait. Geriye dönük ecrimisil parası hem İZELMAN'dan, hem de diğer işletmecilerden alınacak. Mevzuat gereği geriye dönük sadece 5 yıllık ecrimisil bedeli istenebildiği için biz de bu şekilde tebligat yaptık" dedi. 


"Konak Belediyesi ödesin"

Yılardır Konak Belediyesi'ne işgaliye parası ödeyen bölge esnafı ise, büyük şaşkınlık yaşadı. Esnaf, "Biz Konak Belediyesi'ne her yıl 20-25 bin lira işgaliye parası ödedik, o zaman bu parayı Milli Emlak'a Konak Belediyesi ödesin. Bu ödemelere itraz edeceğiz. Gerekirse dava açacağız" dedi. 


İZELMAN: Gelirimiz bu parayı karşılamaz

İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı ise, "Bu alanda 2 bine yakın otopark abonemiz var. Beş yıl içinde aldığımız otopark parası ve yaptığımız masraflar bizden istenen milyonlarca TL'yi karşılamıyor. Milli Emmak'a istenen para için itiraz ettik, görüşmeler sürüyor" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön