02 / 05 / 2024

Mustafa Koç: Otoyollara yatırım olarak baktığımızda öncelik arz etmiyor!

Mustafa Koç: Otoyollara yatırım olarak baktığımızda öncelik arz etmiyor!

3. köprü bağlantı yollarının satışıyla ilgili konuşan Mustafa Koç, "Otoyollarla ilgilenmiyoruz" dedi, gıdada ise 'büyümeye devam' sinyali verdi. Koç, Tüpraş’ın petrol alıp almayacağı konusuyla Irak’ta maceraya girmeyiz dedi...



3. köprü bağlantı yollarının satışıyla ilgili konuşan Mustafa Koç, "Otoyollarla ilgilenmiyoruz" dedi, gıdada ise 'büyümeye devam' sinyali verdi. Koç, Tüpraş’ın Kuzey Irak’tan petrol alıp almayacağı konusuyla ilgili olarak da "Somali’den alıyoruz, Irak’ta maceraya girmeyiz" dedi.




Koç Topluluğu çatısı altında faaliyet gösteren Arçelik A.Ş.’nin küresel markası Beko, İspanya’da Katalanların simgesi FC Barcelona’ya sponsor oldu. Anlaşmanın imza töreninin ardından Camp Nou Stadı’nda; Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Holding’in CEO’su Turgay Durak, Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Genel Müdür Yardımcısı Tülin Karabük ile Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl’la kısa bir sohbetimiz oldu. 

Sohbette “Siyasi konulara girmeme” sinyali veren Mustafa Koç’a gıda sektöründeki gelişmeleri sorduk. Koç, geçtiğimiz günlerde önce Maret’i, ardından da Şanlıurfa’daki domates ve salça üreticisi Harranova'yı satmıştı. Gıda sektöründen çıkma gibi bir niyetleri olmadığını anlatan Mustafa Koç, her iki satışın da Tat Gıda’yı kuvvetlendirmek için yapıldığını söyledi.


ALANLAR HAYRINI GÖRSÜN 


Çözüm süreci öncesinde bölgeye yapılan yatırımın sosyal sorumluluk olduğunun hatırlatılması üzerine de Koç, “14 yıl oldu. Bölgeye katkıda bulunduk” cevabını verdi. Ardından da holdingin CEO’su Turgay Durak araya girdi: “Tat salça, domates ve süt-peynir ürünleri ile makarna üretimine devam edecek..." 


OTOYOL DEFTERİNİ KAPATTIK 


Mustafa Koç’a üçüncü köprü bağlantı yollarının özel sektöre satış ihalesiyle ilgilenip ilgilenmediği de soruldu. Ülker ve Malezyalı UEM ile 5.7 milyar dolar bedelle kazandığı köprü ve otoyol özelleştirmesi iptal edilen Koç’un sözleri “O defter bizim için kapanmıştır. Yatırım olarak baktığımızda öncelik arz etmiyor” oldu. 


ÖNCELİK KALAMIŞ MARİNA’YDI 


Turgay Durak yeniden araya girdi. “Otoyol işini öncelikli yatırım alanı olarak görmüyoruz” diyen Durak “Kalamış Marina bizim için öncelikli ihaleydi, onu da aldık” diye konuştu. 


İKİNCİ BİR TEKLİFTE BULUNMADIK


Geçtiğimiz günlerde İtalyan Merloni Ailesi, Indesit’teki yüzde 44.2’lik çoğunluk hisseyi satmak istediği gruplar arasında Koç’u da telaffuz etmişti. Bu satışla ilgili bir gelişme var mı sorusuna da Mustafa Koç, “Bağlayıcı olmayan teklif verdik. O rakam kabul görmedi. Onun üzerinde ikinci raund yapmadık” diyerek cevap verdi. 


PETROLÜ SOMALİ'DEN ALIYORUZ


Mustafa Koç, Irak-Tüpraş konusunda da “Hükümetimizin izleyeceği politika belirleyici olacak. Tüpraş olarak Somali’den ciddi alım yaptığımız için Kuzey ile iki tarafın da mutabık olmayacağı herhangi bir maceraya girmeyiz. Oradaki durum, biraz 2004 Körfez Krizi’ndeki gibi” değerlendirmesinde bulundu.


MEHMET ALİ ERGÜN/ Akşam 




Geri Dön