02 / 05 / 2024

Müteahhitlerin güvenini kazanan dolandırıcılar piyasayı 50 milyon TL dolandırdı!

Müteahhitlerin güvenini kazanan dolandırıcılar piyasayı 50 milyon TL dolandırdı!

İstanbul’da iddialara göre müteahhitlerin güvenini kazanan dolandırıcı aile piyasayı yaklaşık 50 milyon lira dolandırdı.



İstanbul’da iddiaya göre müteahhitlerin güvenini kazanan dolandırıcı aile piyasayı yaklaşık 50 milyon lira dolandırdı. Firmanın dolandırıcılık taktiği ise  duyanları adeta şaşkına çevirdi. Ellerindeki gayrimenkulleri göz göre göre firmaya teslim eden ve devlet ileri gelen isimlerinin yeğenleri olduğunu belirttikleri için tek kuruş alamayan iş adamları Anadolu Adliyesi’ne giderek şikayetçi oldu.

İstanbul’da akrabalardan oluşan bir firma, daha çok inşaat firmalarına giderek müteahhitlerden gayrimenkul alıyor. İddialara göre Hakan A. ve ailesinden oluşan firma ilk olarak satın aldıkları gayrimenkullerin ücretini ödeyerek piyasada önce güven kazanıyor. Daha sonra aldıkları gayrimenkuller için de ödeme yapmamaya başlıyor. Dolandırıcılık taktiği olarak, maddi sıkıntıda olduğunu söyleyen şirket durumlarını düzeltip ödeme yapmak için borçlu olduğu firmalardan daha çok gayrimenkul istiyor. Gittikçe alacağı artan müteahhitler de paralarını almak için elinde kalan gayrimenkulleri de veriyor. Basiretlerinin bağlandığını ve devlet büyüklerinin isimlerini kullanarak yeğenleri olduklarını iddia ettikleri için kandıklarını söyleyen onlarca mağdur firma sahipleri, ‘’Göz göre göre kanımızı emmelerine engel olamıyoruz. Bütün mallarımızı tek tek aldılar ama para ödemediler’’ dedi. Alacaklarını alamadıkları gibi ellerindekilerden de olan mağdurlar Kartal Anadolu Adliyesi’ne giderek kendilerini ve piyasayı yaklaşık 50 milyon lira dolandırdıklarını iddia ettikleri akraba şirketinden şikayetçi oldu.  Kartal Anadolu Adliyesi’nde ilgili kişiler hakkında iddianame hazırlandı.

Müteahhitlerin güvenini kazanan dolandırıcılar piyasayı 50 milyon TL dolandırdı!

‘’DEVLETİN EN TEPESİNİN YEĞENİYİZ DEDİLER’’

Yunus Ekşioğlu (40): Hakan A. benden önce daire aldı. İlk ödemelerini yaptı. Biz bu aileyi devletin en tepesinin yeğenleri olarak biliyorduk. Bize kendilerini öyle tanıttılar. İlk ticaretimiz de güven de oluştu. Sonradan 3 daire daha verdim. Bir miktar para gönderdi. Sonra ‘’3 daireyi sana geri vereyim bana 1 dükkan ver’’ dedi.  Biz de güvendiğimiz için verdik. Ödeme de yapmadı. 3 dairenin üzerine 1 dükkan daha kaptırdık. 

Adem Ekşi (50): Öğretmen eşimin arabasını aldılar. 19 bin TL ödediler. 2-3 gün sonra göndereceğiz dediler. Gerisini ödemediler. Sonra ‘’elindeki diğer arabayı ver. Ödememiz var. Durumu düzeltip sana toptan ödeme yapacağız’’ dediler. Onu da elimden aldılar.  Sonra ‘’kredi çekeceğiz durumlar kötü’’ dediler. Kayınvalidenin evinin üzerinden kredi çektik. Evi ipotek yaptık. Onu da ödemediler. Yuvam dağıldı. 

Bayram Gülhan (45): Benden bir araba satın aldılar. Onu ödediler. Çevremdekilerden de aldılar onları da ödediler. Daha sonra gayrimenkul istediler benden. 2 tane daire verdim. Ayrıca iki araba daha verdim. Hakan A. ‘’Sıkıntım var. Düzelmesi için destek ol. Paranı ödeyeyim’’ dedi. Bir daire daha verdim. Daha da ödeme yapmadılar. 1 milyon 700 bin TL dolandırdılar beni. Cumhurbaşkanı yeğeniyiz, emniyette orda burada tanıdığımız var dediler. Namaz niyaz deyince de güvendik. 

 

Antalya'da 5 kişi kiralık ev yalanıyla dolandırıldı!


Geri Dön