28 / 08 / 2024

Naci Görür’den bölgedeki başlayan inşaatlar için uyarı! Sakın beton dökmeyin!

Naci Görür’den bölgedeki başlayan inşaatlar için uyarı! Sakın beton dökmeyin!

Büyük deprem felaketinin olacağı konusunda daha önce peş peşe uyarılarda bulunan ünlü jeolog Prof. Dr. Naci Görür, bu kez de deprem bölgesinde başlatılan inşaat çalışmaları için hayati bir uyarıda bulundu: Sakın beton dökmeyin!



“BETONLARDA CİDDİ ÇATLAK VE TAHRİBAT OLUŞUR!”

Görür, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deprem bölgesinde artçı sarsıntıların yoğun yaşandığı bu zaman diliminde inşaatlar için beton dökmenin son derece sakıncalı olduğunu vurguladı. Dökülen betonların prizlenme süresinde ciddi çatlak ve tahribat oluşacağına dikkat çeken görür, böylece betonların görev göremez hale geleceğini savundu.

Naci Görür’den bölgedeki başlayan inşaatlar için uyarı! Sakın beton dökmeyin!

İLK KAZMALAR VURULDU!

Öte yandan Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem felaketi sonrasında çalışmalar hızla devam etmekte. Yapılan açıklamalara göre, projelendirme, zemin etüdü gibi teknik konuların tamamlanmasının ardından müteahhitlerle sözleşmeler imzalandı ve inşaatlara ilk kazmalar vuruldu.

Konuyla ilgili bir sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafından Nurdağı ve Islahiye'de ilk etapta yapılacak 855 konutun inşası için ilk kazmanın vurulduğunu duyurmuştu.

Paylaşımında, “Bütün çabamız, vatandaşlarımızı bir an önce evlerine kavuşturmak için” ifadelerini kullanan Kurum, sözleşmelerini imzaladıkları, zemin etüt çalışmaları tamamlanmış alanlarda hemen işe koyulacaklarını bildirmiş ve  TOKİ tarafından Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde ilk etapta yapılacak 855 konut için ilk kazmayı vurduklarını duyurmuştu.


Geri Dön