30 / 04 / 2024

Naci Görür’den iki bölge için dehşete düşüren uyarı! Oraları etkilenirse felaket olur!

Naci Görür’den iki bölge için dehşete düşüren uyarı! Oraları etkilenirse felaket olur!

Kahramanmaraş merkezli felaketin geleceğini önceden duyuran Prof. Dr. Naci Görür, bu kez çok önemli bir uyarı daha yaptı. Aynı zamanda Bilim Akademisi Üyesi de olan Görür, Türkiye’deki iki faya dikkat çekerek, “İnşallah bunlar etkilenmez, çünkü o zaman felaket olur” ifadelerini kullandı.



Kahramanmaraş’ta büyük bir deprem olacağını önceden duyuran Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem felaketi sonrası bir uyarı daha yaptı.

Görür, Depremi durduramayacağımız, ancak zararlarını azaltmak ve depreme dirençli kentler kurarak yaşamımızı sürdürmek zorunda olduğumuzu vurguladı ve Türkiye’deki iki fayla ilgili ciddi uyarılar yaptı.

Naci Görür’den iki bölge için dehşete düşüren uyarı! Oraları etkilenirse felaket olur!

Hürriyet’e konuşan Görür, dünyanın yapısının bu olduğunu söyleyerek, depreme dirençli kentler kurarak yaşamımızı sürdürmek zorunda olduğumuzu vurguladı.

1939 senesinde yaşanan Erzincan depreminden sonraki en büyük depremleri 6 Şubat 2023’te yaşadığımızın altını çizen Görür,  7,7, ve 7,6 büyüklüğündeki bu depremlerin bazı fay kollarını etkilediğini söyledi.

Bu faylardan ilkinin Pazarcık fayı denilen Ölüdeniz fayının devamında meydana geldiğini belirten Görür, söz konusu bu depremin, daha sonra Doğu Anadolu fayının Kahramanmaraş tarafındaki, Malatya’ya kadar olan fay hatlarını kırdığını bildirdi.

Görür, “7,7’lik ilk depremin 9 saat sonra ikinci depremi tetiklediğini gördük. Bu da Kahramanmaraş’ta Nurhak Dağları’nın kuzeyindeki Sürgü fayı dediğimiz kısımda meydana geldi” diye konuştu.

Çifte deprem yaşanmasının sebebinin bu olduğunu bildiren Görür, “En büyük handikap ikincinin kısa süre sonra yaşanmasıydı” dedi.

Buna benzer gibi bir tetikleme depreminin 1766’da İstanbul’da yaşandığını hatırlatan Görür, “Marmara Denizi’nin içindeki fay sisteminde 3 ay arayla 7’nin üzerinde 2 deprem oldu. Ancak dikkat ederseniz arada 9 saat yoktu. Yani iki deprem arası süre çok kısa olduğundan Kahramanmaraş’ta büyük bir yıkım yaşandı” açıklamasında bulundu.


Geri Dön