21 / 05 / 2024

Naksan Holding 280 mağaza açacak!

Naksan Holding 280 mağaza açacak!

Pek ön plana çıkmasa da Türkiye halı sektörü dünyanın en büyük kapasitesine sahip. Son yıllara kadar Belçika’nın elinde bulunan birincilik kürsüsünde artık Türkiye oturuyor.



Pek ön plana çıkmasa da Türkiye halı sektörü dünyanın en büyük kapasitesine sahip. Son yıllara kadar Belçika’nın elinde bulunan birincilik kürsüsünde artık Türkiye oturuyor. Öyle ki dünyada kullanılan halı makinelerinin yüzde 40’ının ülkemizde olduğu belirtiliyor.


Hal böyle iken halıda önemli fuarcılık organizasyonlanna da imza atılıyor. Almanya'nın en önemli fuar organizasyonu DOMOTEX, 25-28 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep’te ikinci kez organize edildi.


Bu noktada hatırlatalım, Türkiye’nin de halı makinelerinin yüzde 85’i Gaziantep’te bulunuyor.


Yüzde lO’u yabancı 159 firmanın katıldığı fuarın en iddialı standlarından birini Naksan Holding markalan Royal Halı ve Pierre Cardin oluşturdu. Fuarda ‘akıllı koruma’ ve ‘tozumaz’ özelliğine sahip halılarını da sergileyen Royal Halı ve Pierre Cardin Halı, ‘Arttırılmış Gerçeklik Teknolojisi’ ile hazırladığı 2015 Katalogunu da ilk kez tanıttı.


Royal Halı Genel Müdürü Cihan Dağcı, “Artık halı almak isteyen müşterilerimiz akıllı telefonlarından ya da tabletlerinden bu uygulamayı indirerek diledikleri halılan, diledikleri mekana canlı olarak yerleştirebilecekler. Bu sayede hem kullanıcılara!

hem de bayilerimizin işi kolaylaşmış olacak. Yine kişiye özel halı siparişine de başladık” dedi.


Royal Halı ve Pierre Cardin olarak halihazırda toplam 220 mağazası bulunan Naksan Holding’in, iki yıl içinde mağaza sayısını 500’e çıkarmak için planlama yaptığı kaydedildi.


Halı sektörünün önemli kuruluşlarından biri de Erdemoğlu. Bünyesinde 65 markası bulunan holding, fuar döneminde müşterilerini kendi binasında kurduğu 5 bin metrekare üzerindeki yeni show room’unda ağırladı.


Ekonomist 


Geri Dön