27 / 04 / 2024

Naksan Holding davasında Cahit Nakıboğlu savunma yaptı!

Naksan Holding davasında Cahit Nakıboğlu savunma yaptı!

Gaziantep'te FETÖ'nün "para kasası" olduğu iddia edilen Naksan Holding'e yönelik davada 21 sanığın yargılandığı davada, eski yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu ve oğlu Taner Nakıboğlu savunmalarını bugün yaptılar. 



Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Gaziantep'te FETÖ'nün "para kasası" olduğu iddia edilen Naksan Holding'e yönelik davada 21 sanığın yargılandığı davada, eski yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu ve oğlu Taner Nakıboğlu savunmalarını bugün yaptılar. 

 

9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, "Silahlı terör örgütü yönetme, terörizmin finansmanı hakkında kanuna muhalefet, suç gelirlerinin önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve vergi usul kanununa muhalefet" suçlarından cezalandırılması talep edilen Naksan Holding'in eski yönetim kurulu başkanı tutuklu sanık Cahit Nakıboğlu, oğlu Taner Nakıboğlu ile diğer sanıklar bulundular. 

 

Suç işleme kastıyla hareket etmediğini, ter

ör örgütünün üyesi ya da yöneticisi olmadığını iddia eden Nakıboğlu, savunmasında şunları dile getirdi:

"HÜRSİAD üyeliğim bilgim dışında olmuştur. ByLock kullanmadım. İddianamede, Naksan Holding'in 51 şirketi olduğu belirtilmiş. Holdingin sadece 26 şirketi vardır. 20 şirketin bizim ve ortaklarımızla ilgisi yoktur. Oğlum Taner'in kurduğu şirkettir. Diğer 5 şirket de kardeşim Osman (firari sanık) ve ailesinin şirketidir. İddianamede, bizimle ilgili olmayan şirketler ilgiliymiş gibi gösterilmiş. Ortağım olduğu şirketin örgüte para aktarmadığı sabittir."

 


Ev hapsi talep etti
 Nakıboğlu, 2006 yılında annesinden kalan arsayı, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in referansıyla Güney Eğitim Kurumlarına (KHK ile kapatılan) okul yapılması için bağışladığını, okula isminin verilmesinden haberinin olmadığını savunmasına ekledi. 

 

72 yaşına kadar ilk defa yargılandığını da söyleyen Nakıboğlu, kalan zamanını torunlarıyla geçirmek istediğini, bu nedenle ev hapsiyle tahliyesini talep etti.


Geri Dön