28 / 09 / 2024

Narin Park'ta 55 bin TL'ye satılan evler 450 TL'ye kiralanıyor!

Narin Park'ta 55 bin TL'ye satılan evler 450 TL'ye kiralanıyor!

Satış ofisinde Narin Park'tan 4'üncü evini satın alan bir çifte rastladım. "Neden Narin Park" dediğimde, "Bizim gibi orta gelirliler için bu proje iyi bir yatırım aracı. İyi kira getirisi var. Kiracı so




Proje Gezi-Yorum bu hafta İstanbul'un Batı ucunda bir sanayi kenti olan Çerkezköy'deydi. 16-17 Eylül'de halka arz edilen ve dün borsada işlem görmeye başlayan Martı GYO tarafından geliştirilen Narin Park projesini Martı GYO'nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin ile birlikte gezdik. Etaplar halinde inşa edilecek Narin Park projesi toplamda 7 bin konut, outlet, yapı market ve villardan oluşuyor. Emre Bey'le proje alanını ve bir bölümde yaşamın başladığı bazı bloklarda ise inşaatın devam ettiği 432 konutluk 1. etabı gezdik. Öncelikle ilk kez Çerkezköy merkezine giden biri olarak yaşadığım bir yanılgıyı paylaşmak istiyorum. Sanayi kenti olmasıyla öne çıkan Çerkezköy'e girdiğimde kötü havası, bacalardan çıkan dumanı ve kokuları ile tipik bir sanayi kenti beklerken, karşımda yemyeşil bir Çerkezköy buldum.

İLK KOMPLEKS PROJE
İstanbul'dan Çerkezköy'e birlikte seyahat ettiğimiz Emre Bey'le Çerkezköy'ün gelişimi üzerine konuştuk. Emre Bey, sanayi tesislerinin İstanbul dışına çıkartılması kapsamında 2 milyon insanın Çerkezköy ve çevresine taşınacağı bilgisini veriyor. Bu ciddi bir nüfus hareketi. Ayrıca, şu an faaliyette olan sanayi tesislerinde çalışan özellikle beyaz yakalılarından birçoğu İstanbul'da ikamet ediyor. Emre Bey bunun en büyük nedenini Çerkezköy'de sosyal imkânların zayıf olmasına ve güvenlikli, sosyal aktivitelere sahip konut projelerin eksikliğine bağlıyor. Martı GYO olarak bu eksikiği fark ederek Narin Park projesini geliştirdiklerini ifade eden Narin, Narin Park'ın da ilk Çerkezköy'ün de ilk kompleks projesi olduğunu ifade ediyor. Satış ofisinde aldığı dairenin sözleşmesini imzalayan orta yaşlı bir çifte rastladım. Narin Park'tan 4'üncü evlerini alıyorlarmış. Nedir burayı cazip kılan diye sordum. Cevabı net oldu. "Bizim gibi orta gelirliler için bu proje iyi bir yatırım aracı. İyi kira getirisi var. Kiracı bulmak gibi bir sorun yaşamıyoruz" yanıtını verdi. Emre Bey de Narin Park'ta 55 bin liraya satılan 1+1 dairelerin 450 lirayı bulan kira değeriyle çok kısa bir sürede kiralanabildiğini belirterek, "Dairelerimizin satın alınması ve kiraya verilmesinde geçen süre açısından bizim rekorumuz bir saat. Daireyi alan yatırımcı bir saat içinde kiraya verdi" dedi. İstanbul'daki konutlarda yüzde 3'ü geçmeyen daire bedeli/kira getiri oranının Narin Park'ta yüzde 8'i bulduğunu ifade eden Emre Bey, bu nedenle konut yatırımının kira gelirleriyle geri dönüş süresinin de 12 yıla indiğini söyledi. Emre Bey İstanbul'daki konut yatırımlarının ise geri dönüş süresinin 20 ila 30 yıl seviyesinde bulunduğunu kaydetti. Narin Park projesi, sosyal alanları, kalitesi ve kullanılan malzemeleriyle, İstanbul'daki konut projeleriyle eşdeğer. Örneğin proje içinde yarı olimpik bir yüzme havuzu var. Burada yazları çocuklar için yaz okulu düzenlenmiş. Projenin 1. Etabı 6, 8 ve 11'er katlı 9 bloktan oluşuyor. Blok girişlerinde geniş koridorlar mevcut.

Daire planlarında fonksiyonellik ön planda
Dairelerin planlamasını beğendim. Her tip dairede yatak odası ve genç odaları evin en uzak noktasına yerleştirilmiş. Mutfaklar ise hemen daire girişinin yanında yer alıyor. Mutfaklarda Arçelik marka bulaşık makinesi, fırın, set üstü ocak mutfaklar tercih edilmiş. Bu ürünler, mufak dolapları ve banyo dolapları satış fiyatının içinde. Yer kaplamalarında ise laminant parke kullanılırken, armatürlerde Artema ya da muadili ürünler kullanılmış.

BEĞENDİM
Projenin hemen karşısında KİPA yer alıyor. Hemen yanında alışveriş merkezi ve yapı marketi yapılması da planlanıyor.
Narin Park'ta kiracı bulma sorunu yaşanmıyor ve yüksek kira getirisi var.
Halkalı Çerkezköy arasını 20 dakikaya düşürecek hızlı tren projesi bulunuyor.
Yapılması planlanan Silivri Havaalanı Narin Park projesine 15 dakika uzaklıkta yer alıyor.
Narin Park'ta satılan her 50 dairede yüzde 4 zam uygulanıyor. Bu da ilk alan yatırımcıya kazandırıyor.

BEĞENMEDİM
Narin Park projesinin çevresinde birçok okul yer alıyor. Bu birçok avantajı barındırsa da, tenefüs saatlerinde çocukların gürültüsü rahatsız edici oluyor.
Projede engelli insanların yaşamını kolaylaştıracak, rampa, engelli asansörü vb. unsurları göremedim.
Umuyorum ki Martı GYO, projenin diğer etaplarında bu eksikliği giderecektir.
Proje etap etap ilerlediği için devam eden inşaatlar, projede yaşamaya başlayanlara rahatsızlık verebilir.
Bülent YOLDAŞ/Sabah 


Geri Dön