28 / 04 / 2024

Nazilli'de emlak sektörü yüzde 70 daraldı!

Nazilli'de emlak sektörü yüzde 70 daraldı!

Barış Emlak Sahibi Güler Kurudere Akbaş, konut sektörünün son durumu değerlendirdi. Kurudere, üniversite öğrencilerinin beklenen sayıda Nazilli’ye gelmediklerini ve emlak sektöründeki sıkıntılardan bahsetti.



Emlak sektöründe meydana gelen kriz, satışlarda yaşanan durgunluk nedeni ile konut sektöründe de kendisini hissettiriyor. 2018 yılında emlak sektöründe yaşanan gelişmeleri  ve yatırımlar hakkında konuşan Barış Emlak Sahibi Güler Kurudere Akbaş, sektörün durgun geçtiğini ifade etti.

Aydın Hedef Gazetesi'nden Ayşe Aktaş'ın haberine göre; sektörün 6 aydır durağan döneminde olduğunu ancak en son yapılan faiz indirimlerinin düşmesinden sonra kısmen de olsa canlandığını söyleyen Akbaş, "Nazilli’ye beklenen sayıda öğrencimiz gelmedi artı gelip de geri gidenler oldu. Tabi ki Nazillimize bunlar birer eksi. Halbuki Nazilli'de Güzel  Sanatlar Fakültesi, Meslek Lisesi gibi farklı dallarda bölümler ve liseler açılsa ilçeye daha fazla öğrenci gelir. Nazilli ekonomisi daha da canlanır. Bunun yanı sıra, emlak piyasamızda durgunluk var. Özellikle şu son 2 senedir yaşadığımız sıkıntılar büyük. Nitekim çok kötü şartlarda gayrimenkulün çok altında da olsa yine satışları gerçekleştiriyoruz. İçimize sinen satışlar mı değil” şeklinde konuştu.

“MÜTEAHHİTLERDEN SONRA EN ÇOK ETKİLENEN SEKTÖR BİZ OLDUK”

Müteahhitlerinde fazlasıyla krizden etkilendiğini ve 10 kişiden bir tanesinin belki bir  inşaatı olduğunu söyleyen Akbaş "İnşaat sektörünün kötü olması demek, 80 kalem faktöre isabet eden bir meslek grubunun bu kesimdeki kişilerin istihdam sağlayamaması demek. Bunun içinde marangozu, sıvacısı, demircisi, elektrikçisi, malzeme satanı, herkes bu durumdan etkilendiği için şuan ülkede ciddi anlamda yüzde 70 bir daralma var. Bu yüzde kimileri işçi sayılarını azalttı kimileri üretimini azalttı ve herkes durağanlaşma süresine girdi. İnşaatta çalışmaya giden işçi her Perşembe pazarına çıkarken 2 alacağına bir almaya başladı, kimileri kıyafetinden ödün verdi, kimileri gezmesinden fedakarlık etti. Bu krizden bir çok kişi etkilenmiş durumda: Biz emlakçılar olarak da en fazla müteahhitlerden sonra etkilenen sektör olduk” açıklamasında bulundu.

“2021’DEN UMUTLUYUZ”

Akbaş olumlu olarak faiz oranlarında yaşanan 0.99 oranlarının biraz canlandığını, emlakçı arkadaşlarımızın yine de umutsuz olmamalarını 2021 den çok daha umutlu olduklarını açıkladı.


Geri Dön