29 / 04 / 2024

Ne altın ne de dolar. Düğünlerde artık bu takılmaya başlandı. Herkesin bakmasında fayda var

Ne altın ne de dolar. Düğünlerde artık bu takılmaya başlandı. Herkesin bakmasında fayda var

Düğün sezonu açıldı. Altın ve dolar fiyatları yükselince vatandaşlar ne takacağını şaşırdı. Düğünlerde takmak için ise bir alternatif oluştu. İşte o alternatif hakkında detaylar...



Düğün sezonunun açılmasının ardından vatandaşlar sevdikleri insanlara ne takacaklarını merak etmeye başladı. Vatandaşlar altın ve dolar fiyatlarının yükselmesinin ardından alternatif arayışına girdiler. İşte tam da bu vatandaşlar için flaş bir haber verildi. Düğünlerde yeni bir takı sistemi oluşturdu. Üstelik gelinler ve damatlar da bu durumdan memnun.

Türkiye Hayat Emeklilik, uçtan uca dijital olarak tasarlanan “BES Birikim Hediyesi” hizmetini başlattı. Bu uygulama ile sevdiklerinin özel günlerinde onlara destek olmak ve hediye vermek isteyen kişiler takı ya da altın takmak, para vermek yerine Türkiye Sigorta Müşteri Platformu‘nda oluşturulan QR kod veya ödeme linki üzerinden, BES Birikim Hediyesi gönderebiliyor.

KATKI PAYI OLARAK HEDİYE EDİLEBİLİYOR

Sevdiklerine hediye etmek için ek katkı payı ödemesi yapmak isteyenler emeklilik şirketinin ödeme sayfasından bu işlemi gerçekleştirebiliyor. Bu sayfada asgari olarak adına ek katkı payı ödemesi yapılacak emeklilik sözleşmesi sahibinin ad ve soyad bilgilerine yer verilerek, ek katkı payı olarak ödenecek tutar ve hediye edenin ad ve soyad bilgileri ile iletişim bilgileri talep ediliyor.

Hediye BES hizmeti veren emeklilik şirketleri, BES katılımcısı adına internet sitesinde veya mobil uygulamada oluşturulan güvenli alanda katılımcının emeklilik sözleşmesine özgü karekod veya benzeri araçlarla üretilen tanımlayıcı bilgiyi, katılımcının kendisinin veya varsa varisi ya da velisinin rızası ile üçüncü şahıslarca paylaşabilmesi amacıyla katılımcının erişimine sunuyor.

Emeklilik şirketi, hediyeyi veren kişinin talep etmesi halinde elektronik veya basılı olarak hediye sertifikasını hediye edene veya katılımcıya ulaştırıyor.
Hediye katkı, altın karşılığı da yapılabiliyor. Sertifikada bu durum çeyrek, yarım, tam altın tutarlarında ödeme yapıldığı şeklinde sertifikada belirtebiliyor. Bunun yanı sıra sertifikalarda, özel mesaj bölümü de yer alıyor.
 


Geri Dön