01 / 05 / 2024

Ne altın ne dolar ne de kripto paralar! Piyasa Uzmanı İslam Memiş son zamanların en çok kazandıranını açıkladı

Ne altın ne dolar ne de kripto paralar! Piyasa Uzmanı İslam Memiş son zamanların en çok kazandıranını açıkladı

Altın ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolardaki son gelişmeleri değerlendirdi.



BEN OLSAM DÖVİZ BİRİKTİRMEM

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş'in televizyon programında yaptığı konuşmadan öne çıkan satılar şöyle: "Birkaç aydır döviz tarafına kayanlar yine arttı. Önümüzdeki aylarda yine kur tarafında atak olma ihtimalini yüksek görüyorum. FED'in faiz artırımı sürecek, dolar tarafından bir değer artışı söz konusu olabilir. Her şeyin maliyeti dolar kaynaklı olduğu için herkesi ilgilendiriyor. Dövizi yatırım aracı olarak kullanmalı mı? Bu kişilerin eğitim, gelirine göre çeşitlilik gösteriyor. Ben olsam TL'm olsa döviz biriktirmem. Benim tam tersim düşünen vatandaşların ise döviz biriktiriyorsa, dövizi çeşitlendirmesi gerekiyor''

Ne altın ne dolar ne de kripto paralar! Piyasa Uzmanı İslam Memiş son zamanların en çok kazandıranını açıkladı

DEĞERİ AZALMIŞ BİR ŞEYİ ALIR MISINIZ

Doların endeksi 88'den 104 seviyesine kadar yükseldiğini belirten Memiş, ''ABD'de enflasyon bir tık geriledi ama doların artışı sürdü. Dolar karşısında ise bazı para birimleri aşırı değer kaybetti. Sterlin ve euro paritede kaybettiler. Bunlar da dolar gibi döviz. 1.37'den 1.23'e gerilemiş bir sterlin ve 1.12'den 1.05'e gerilemiş bir euro karşımızda. Değeri artmış bir şeyi mi satın alırsınız, yoksa değeri azalmış bir şeyi mi." ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN ALAMAYANLAR GÜMÜŞ ALSIN

Altında anormalliğin olduğunu belirten Memiş, gram altın yerine gümüşü önerdi. Gümüşte ciddi yükselişlerine olacağını ifade eden Memiş "Gram altın alamıyorsanız gram gümüş biriktirebilirsiniz. Her ay 3-5 gram kenara koyulabilir. Çin, ABD ve Avrupalı şirketler gümüş stokluyor. Gümüş öyle bir noktaya gelecek ki, akla hayale gelmeyecek rakamlarla karşı karşıya kalacağız. Gümüş konusunda farkındalığı olmayan vatandaşlarımız varsa bence gümüşü ihmal etmemeli" dedi.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 14 Mayıs 2022 tarihinde saat 02.50'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 15,47 euro 16,11 altının gramı ise 899 TL değerinde.

Elini çabuk tutan işi kapıyor! İŞKUR 115 bin kişi alacak... İşte aranan meslek grupları

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi yaparken buna dikkat etmezseniz ev sahibiniz anında çıkarır

Halkbank'ta çalışmak isteyenler dikkat! Başvuru için son tarih belli oldu... İşte sınav ücreti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön