28 / 04 / 2024

Ne dolar ne altın... Bakın Türk halkı en çok nereye yatırım yapıyor!

Ne dolar ne altın... Bakın Türk halkı en çok nereye yatırım yapıyor!

Vatandaşların kimi dolara, kimi euroya, kimi altına yatırım yapıyor ancak bir yatırım aracı var ki Türkler arasında zirvede...



Türk halkı geçmişten bu yana eline geçen nakdi yatırıma çevirmek ve ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çeşitli yatırım araçlarına başvuruda bulunuyor. Bazı vatandaşlar geleneksel olarak bilinen yatırım araçlarından altını tercih ederken bazıları da güvenli liman olarak dolar ve euroyu görüyor. Ancak vatandaşlarımızın en çok yatırım yaptığı araçlar hakkında yapılan bir araştırma herkesi şaşırttı. 

Areda Survey adlı araştırma şirketi toplamda 1100 kişi ile yaptığı araştırma ile katılımcılara "Bugün olsa hangisine yatırım yaparsınız" sorusunu sordu. 

Ankete katılan katılımcıların yüzde 42,9’luk kesimi altına yatırım yapacağını belirtirken, bu yanıtı verenlerin yüzde 45,9’unu kadınlar oluşturdu.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde yapılan benzer bir araştırmada katılımcıların yatırım verdiği yanıtlar sonucunda ortaya çıkan sonuç ise şu şekildeydi

“%57,4 altın, %26,9 gayrimenkul, %8,2 döviz, %4,3 borsa, %1,7 faiz ve % 1,6 ise kripto para.”

Dövizde Ciddi Yükseliş

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında yapılan çalışmada %8,2 ile döviz en fazla güvenilen liman görülen araçlardan biri olurken, 202 mayıs itibari ile yapılan araştırmada dövizi yatırım tercihi olarak gören yatırımcıların oranı %23,7 şeklinde belirlendi.

Ne dolar ne altın... Bakın Türk halkı en çok nereye yatırım yapıyor!

Gayrimenkul daha ziyade uzun vadeli bir yatırım aracı olarak düşünülüyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön