05 / 07 / 2024

Ne dolar ne euro ne de altın! Artık herkes o para birimine yöneldi! Yastık altına artık bu para konuluyor

Ne dolar ne euro ne de altın! Artık herkes o para birimine yöneldi! Yastık altına artık bu para konuluyor

Türk Lirası’na da yatırım aracı olarak büyük önem gösteren Japon kadınlar, yatırım amaçlı yeni bir para birimi keşfetti.  Şu anda tüm Japonya bu para birimine yönelmiş durumda. İşte detaylar…



Japonya'da bireysel olan yatırımcıların pozisyonlarına bakıldığında ise yatırımcı kişilerin Tokyo Borsası'nda işlem görmüş olan 14 para birimi arasında nette en büyük uzun pozisyonlarının Meksika pesosunda olduğu anlaşılıyor.

Net uzun pozisyonlar bu sene iki katından fazla artarak 50, 7 milyar yene (360 milyon dolar) çıkmış durumda. Meksika pesosunun sonrasında net uzun pozisyonlarda ise ikinci sırada Güney Afrika randı gelmekte.

Meksika pesosu, Japon bireysel yatırımcılarını Japonya Merkez Bankası'nın uyumlu politikası sebebi ile yerel olarak yen ve sıfıra yakın faiz oranlarından muzdarip durumda oldukları bir zamanda ekstra getiriler ile cezbetti.

Meksika para birimi, Türk Lirası’nın ardından 14 para birimi arasında en yüksek şekilde faiz oranlarına sahip, fakat peso bu sene TL'yi nerede ise % 40 puan geride bıraktı.

Geçtiğimiz ay politika faizini tüm zamanların en yüksek seyirlerini gören Meksika Merkez Bankası, Fed'in sıkılaşmasını takip etmeye aynı şekilde devam edecek.

Ne dolar ne euro ne de altın! Artık herkes o para birimine yöneldi! Yastık altına artık bu para konuluyor

İcralık olanlar TOKİ’ye başvurabilir mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı

Apple aşıkları dikkat! Türkiye’de en ucuz iPhone 12 ve iPhone 13 nerede satılıyor? 13 Eylül 2022 fiyat listesi

Çocuğu olan herkes bu haberde toplansın! Okula giden çocuğunuz varsa 1.300 lira sizin! 2022 kırtasiye yardımı…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön