03 / 05 / 2024

Neandria Antik Kenti talan edildi!

Neandria Antik Kenti talan edildi!

Ezine'ye 20 kilometre mesafede bulunan Uluköy'deki Çığrı Dağı'nda bulunan Neandria Antik Kenti, definecilerin istilasına uğradı. Antik kentte bekçi bulunmamasını fırsat bilen defineciler, her yeri kazdı.



Ezine'ye 20 kilometre mesafede bulunan Uluköy'deki Çığrı Dağı'nda bulunan Neandria Antik Kenti, definecilerin istilasına uğradı. Antik kentte bekçi bulunmamasını fırsat bilen defineciler, her yeri kazdı. Dört tarafı surlarla çevrili antik kentin bakımsız kalması nedeniyle diken tarlaları oluştu. Ziyaretçilerin gezmesinin imkansızlaştığını söyleyen Uluköyden 70 yaşındaki Yahya Yollu, son zamanlarda dağdaki çobanların eskiye göre çok daha fazla HB sayıda defineciye rastlamaya başladığını belirterek üç kilometrelik surla çevrili antik kentin sahipsiz kaldığını iddia etti. 


MUCİZELERLE TANINIYOR 


Neandria Antik Kenti'nin Büyük İskender'in ; komutanlarından savaş dehası olarak bilinen tek  gözlü Antigonos tarafından kurulduğu biliniyor.  Hıristiyanlığı yaymak amacıyla Anadolu'dan Avrupa'ya geçmeye karar veren Aziz Paulus'un; bu kentte verdiği vaaz esnasında kendisini pencereden dinlerken düşüp ölen bir çocuğu diriltme mucizesini bölgeye çok yakın olan ' Kestanbol Kaplıcalan'nın mucizevi suyunda gerçekleştirmesi, günümüzde 'inanç turizmi' rotasına Neandria Antik Kenti'nin de eklenmesini sağlıyor. Kaplıcaların suyunun da Çığrı Dağı'ndan B gittiği biliniyor. Şimdiye kadar hiçbir bilimsel kazının yapılmadığı Neandria Antik Kenti'ne arkeologlar ilgi göstermese de defineciler fazlasıyla ilgileniyor. 


Posta Çanakkale 


Geri Dön