30 / 04 / 2024

Necati Katlav: Kentsel dönüşümün gerçekleştirileceği tüm bölgelere talibiz!

Necati Katlav: Kentsel dönüşümün gerçekleştirileceği tüm bölgelere talibiz!

Ne-Ka İnşaat Kurucusu Necati Katlav, "Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ilçelerinde kentsel dönüşümün gerçekleştirileceği tüm bölgelere talibiz" dedi. Kuyumculuğun yanında 1990 yılında adım attığı inşaat sektöründe hedef büyüttü...




Kentsel dönüşüm yasasıyla birlikte Adana'da yeni arazilerin üretilebileceğini belirten Ne-Ka înşaat Kurucusu Necati Katlav, "Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ilçelerinde kentsel dönüşümün gerçekleştirileceği tüm bölgelere talibiz. Kentsel dönüşüm özel sektörü içine almadan olmaz. Özel sektördeki rekabet kaliteyi de beraberinde getirir.  Adana  kilitlenmiş durumda ancak bu yasayla birlikte arsa üretiminde artış sağlanacak. Türkiye'yi gecekondulaşmadan kurtaracak, her yönüyle güzel bir yasa çıktı. Çalışmalar da yavaş yavaş başladı. Henüz yolun başındayız. Bir yıl içinde bu çerçevede inşaatlar hızlanır" dedi. 


BÖYLE BAŞLADIM


İnşaat sektörüne TEDAŞ'a ait bir taahhüt işiyle başladığını anlatan Katlav, o günden bugüne Adana'da çeşitli konut ve iş merkezi projeleri gerçekleştirdiğini ifade etti. "Bir mimar arkadaşımla birlikte girdiğim bu yolda daha sonra kendi başıma devam edebileceğime ikna oldum" diyen Katlav, şöyle konuştu: "Taahhüt işimizin ardından hissedarı olduğum bir arsanın diğer hissedarlarıyla anlaşıp kat karşılığı inşaata başladım. 12 dairelik bir konut projesiydi ve o proje bana okul oldu. Ardından ikinci inşaatım başladı. İkinci projeyi bitirip üçüncü projeye başlayacağım dönemde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle daire fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle inşaatları bir süre durdurdum. Tabii ki bu dönemde asıl işimiz olan ve 1970'te başladığımız kuyumculuk işimiz her zaman devam etti. Şu anda da kuyumculuk işimizi Katlav Mücevherat, inşaat işlerimizi de Ne-Ka înşaat şirketlerimizle sürdürüyoruz. Kızım Ayça Katlav hem kuyumcuda hem de mimar olması yönüyle inşaat işlerimizde her zaman bana destek oluyor." BÜYÜK FIRSAT Bugüne kadar toplam 300 konut ve bir iş merkezi inşaatını tamamladığını belirten Katlav, Pınar Mahallesi'nde 80 dairelik bir siteyi bitirmek üzere olduklarını dile getirdi. Yeni araziler aradıklarını ancak Adana'da arazi bulmakta sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Katlav, "Yeni çıkan Kentsel Dönüşüm Yasası'mn araziyi çoğaltacağını düşünüyorum. Sağlıklı bir şekilde işlerse hem şehir güzelleşecek hem ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü canlanacak hem de Adana'ya 20 yıl daha yetecek kadar arsa sağlanacak" dedi. 


 Didem AKIN AKÇAY/ Habertürk Gazetesi


Geri Dön