29 / 04 / 2024

Nef 2022'de global yatırımlarla büyüyecek!

Nef 2022'de global yatırımlarla büyüyecek!

2022 senesi için yatırımlarına hazırlanan Nef, arsa yatırımları ile büyümesini sürdürecek. 



Nef  2022 için çalışmalarını hızlandırdı. Dünya yer alan habere göre; Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, önceki sene yapılan yatırımlara ve gelecek sene yapılacak yatırımlara yönelik açıklamalarda bulundu.  Timur, "2021 ilk 9 ayda geçtiğimiz yıla göre ciro bazında yüzde 49 büyüdük. Bir diğer yandan yurt dışı yatırımlarımızı da sürdürdük. Gelirimizin ortalama yüzde 60'ni globalden elde ediyoruz. Son 6 ayda Nef Çekmeköy, Bahçelievler, Sancaktepe, Yalıkavak projelerini teslim ettik” dedi. Bu yılki odak konularından bir diğerinin Nef Arsa proje olduğunu kaydeden Timur, “Toplumda  gayrimenkule ulaşım şu an zorlaştı. Ev fiyatlarındaki artış devam ediyor. Arsa Projemiz insanlara en risksiz ve zahmetsiz yatırım fırsatını sunuyor, arsa yatırımına yeni bir nefes getiriyoruz” dedi. Erdem Timur, proje ile ilgili şu bilgileri verdi:

“İnsanların ulaşılabilir fiyatlarla yatırım yapabileceği arsalar geliştiriyor ve lansmanını yapıyoruz. Arsa yatırımında imar, yol gibi sıkıntılar olurken bu yatırım Nef ile yapıldığında, arsanızın alanı belli olur, ulaşım yolları planın içerisinde yer alır ve yollar Nef tarafından yapılır. Böylelikle arsa değer kazanırken hem yaşanabilecek hem de gelir getirecek ilave avantajlara sahip bir yatırım haline gelmektedir.”

 Nef 2022 de global yatırımlarla büyüyecek!

2022'de farklı ülkelere uzanacak “2022 yılında Türkiye'deki projelerimiz devam ederken bir yandan da globaldeki yolculuğumuzu farklı farklı ülkelerde devam ettirmeyi hedefliyoruz” diyen Erden Timur, "Dünyada hem Avrupa'da, Amerika'da, Dubai gibi Türki Cumhuriyetler gibi farklı coğrafyalarda çalışmalarımız var ve uluslararası bir büyümeye imza atmayı hedefliyoruz” dedi. Timur, şu bilgileri verdi:

“Önümüzdeki süreçte ABD kenti Brooklyn'de yeni bir projemiz da, başlayacak. Los Angeles'ta, San Francisco'da projeler geliştiriyoruz.. Almanya'da, Dubai'de, ir. Kazakistan'da da yeni projeler geliştirmek için çalışıyoruz. 2023 ya da 5 yıl sonrası için ise yüzde 60'ın üzerinde büyüme hedefliyoruz. Yıllık ortalama büyüme hedefimiz ise yüzde 50”

Yabancıya satışlar hızlandı 

Nef'in, teslim edilen projelerinde altıncı aydan sonra doluluk oranlarını yüzde 90'ın üzerine taşıyan marka olduğunu dile getiren Erden Timur, şu değerlendirmeyi yaptı: "Nef, satışa çıkan projelerinin 3'te 2'sini ise daha önce Nef'ten ev alanların referans olduğu tüketicilere satıyor. Dolayısıyla Türkiye'nin en beğenilen markası seçilen ve hem adetsel hem de cirosal bazda lider olan Nef, 33 binin üzerinde yatırımcı portföyüne sahip. Yatırımcılarımıza çok çok iyi getiri sağladığımız için, projelerimizde oldukça hakim bir yerli oranı var. Yabancıya satış oranı yüzde 3 düzeyinde. Satışlarımızın yüzde 85'i vatandaşlığa yönelik diyebilirim. Yükselen döviz kurunun elbette yabancılar için iyi bir alım fırsatı oluşturduğu bir gerçek. Bunu yabancıya yapılan konut satışlarında görebiliyoruz. Nitekim yabancılara yapılan konut satışları kasımda yüzde 48,4 artarak 7 bin 363 oldu. Bu, bugüne kadar ki aylık bazda gerçekleşen en yüksek rakam."

 Nef 2022 de global yatırımlarla büyüyecek!

Nef, 2010'da sosyal şirket olarak kuruldu

"Nef'i 2010'da İstanbul'da bir sosyal şirket olarak kurdum. 2010'da, kuruluşumuzdan. bu yana hiç kar dağıtmadık; toplumsal fayda sağlamak üzere yaptığımız çalışmalara ayırdığımız bütçe, yüzde 51 olan paylaşılabilir karımızın çok ötesinde oldu. Öncelikle insanların karşılayabilecekleri fiyatın 10 katı üstünde değere sahip evlere ulaşabilmelerini sağladık. Biz buna demokratikleşme diyoruz. Çıktığımız yolda bugüne kadar, Türkiye'de ve yurt dışında 42 tane proje ürettik."

Pandemide gayrimenkul teknolojileri öne çıktı

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, pandemi sürecindeki değişimlere yönelik şu bilgileri verdi: "Pandeminin değiştirip dönüştürdüğü alışkanlık ve talepleri de yakından izliyor, analiz ediyor ve yenilikçi projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. Örneğin pandemi döneminde, tedarik zincirindeki aksamalar, hareket ve seyahatlerdeki kısıtlamalar ve iş gücüyle ilgili oluşan darboğazları çözmek için hem yapım tarafı hem de satış tarafı büyük ölçüde son yüz yıldır değişmemiş olan sektörü Endüstri 4.0'a adapte eden proptech (gayrimenkul teknolojileri) öne çıktı. Pandeminin hızlandırdığı tasarım, otomasyon, "lean construction" alanlarındaki gelişmeler de çok ilgi çekici. Biz de bunlara önce kullanıcı, şimdi de artık yatırımcı olarak bakmaya başladık".

Nef yurtdışında yatırımlarına hız verecek!


Geri Dön