26 / 06 / 2024

Nef'te daireler birleşecek stok sorunu bitecek!

Nef'te daireler birleşecek stok sorunu bitecek!

NEF, Kağıthane ve Merter’de hayata geçirdiği projelerde tüm birimleri 1+1 tasarladı. Modüler yapısı ile birleşebilen konutlar talebe göre büyüyecek. Projelendirme aşamasında yapılan çözümlerle konutta stok sorunu çözülecek.




NEF, 620 milyon TL yatırımla 2 proje hayata geçiriyor. Projelerden biri Kağıthane, diğeri ise Merter’de yer alıyor. Nef Kağıthane 03 projesinde 19 katlı konut bloğu ile 14 katlı ofis bloğu bulunuyor. 335 konut, 143 ofis ve 12 mağazadan oluşan projede fiyatlar 230 bin TL’den başlıyor. Merter’de konumlanan Nef Merter 12’de ise üç blokta 562 konut yer alıyor ve fiyatlar 260 bin TL’den başlıyor. Konutta yaşanan stok sorununa dikkat çeken Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, “En verimli 1+1 nasıl yapılır ve en verimli birleşme nasıl sağlanır diye araştırma yaptık. Klasik daire birleştirme modeli değil, proje planlanırken yapılan çözümlerle en uygun birleştirme modelini geliştirdik. Böylece belli konut tiplerinin elde kalmasının önüne geçeceğiz” dedi. 




HEDEF ORTA GELİRLİ


Timur, projelerinde 3 bin TL maaş alan kesimi hedeflediklerini söyledi. Herkesin şehirin merkezinde yaşamaya hakkı olduğunu belirten Timur, orta gelirli kesimin merkezdeki yüksek fiyatlar nedeniyle ya eski evlerde yaşadığını ya da şehrin uzak noktalarına taşındığını dile getirdi. İstanbul’da 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arası maaş alan 800 bin aile ve 950 bin genç profesyonel olduğunu belirten Timur, her iki projelerinde de 9 bin TL peşinat ve ayda bin 200 TL ile satış yapacaklarını dile getirdi. 

Timur, iki projeleri için 4 günde 6 bin 447 kişinin sıraya girdiğini söyledi. İstanbul’da 26 arsa yatırımları olduğunu belirten Timur,  şehrin merkezi lokasyonlarındaki bu alanlarda da projeler geliştireceklerini söyledi. Timur, Kağıthane projesinin Kabataş-Mahmutbey metro hattına 200 metre uzaklıkta, Nef Merter 12’nin ise metro ve metrobüs durağına 5 dakika yürüme mesafesinde olduğunu belirtti.


10 metropole proje


10 dünya metropolünde proje geliştirmeyi hedeflediklerini de söyleyen Timur, projelerine yurtdışından da talep geldiğini dile getirdi. Timur, Singapurlu bir emeklilik fonunun Kağıthane’deki ofis bloku ile ilgilendiğini dile getirdi. Timur, gelecek yıl Bodrum’da bir proje planladıklarını ifade etti.



Hürriyet



Geri Dön