03 / 05 / 2024

Nejat Çuhadaroğlu kimdir?

Nejat Çuhadaroğlu kimdir?

Çuhadaroğlu Şirketler Grubu’nun CEO’su Nejat Çuhadaroğlu kimdir? Nejat Çuhadaroğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Nejat Çuhadaroğlu, Çuhadaroğlu Şirketler Grubu ile hangi projelere imza attı?



Nejat Çuhadaroğlu kimdir?

Çuhadaroğlu Şirketler Grubu’nun CEO’su olan Nejat Çuhadaroğlu, 1966 yılında dünyaya geldi. Ressam anne ve yüksek mimar babanın oğlu olan Nejat Çuhadaroğlu, ekonomi üzerine Amerika’da yüksek tahsil gördükten sonra, babası Ahmet Çuhadaroğlu tarafından kurulan Çuhadaroğlu Şirketler Grubu’nda ağabeyi ile birlikte çeşitli kademelerde görev aldı.


Küçük yaşlarda başlayan resim, heykel ve maket yapma tutkusu yıllar içinde profesyonel bir uğraşa dönüşen Nejat Çuhadaroğlu, yetenek ve bilgisini daha da geliştirerek, tarihi olay ve savaşlarla ilgili dioramalar yapmaya başlamıştır. 


Çuhadaroğlu, maketlerin yanı sıra tarihi obje ve kıyafetlerin restorasyonu ve reprodüksiyonu konusunda da çalışmaktadır. Sergi ve maketlerdeki tüm kompozisyon ve kurgular Nejat Çuhadaroğlu tarafından tasarlanıp çeşitli ölçeklerde birebir üretilmiştir.


Nejat Çuhadaroğlu’nun tamamen kendi atölyesinde ürettiği maketleri ve koleksiyonunda yer alan antika eserleri bir müze oluşturacak sayıya ulaşınca Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi’nin kurulması konusunda çalışmalar başlamıştır.


Her bir eserde alın teri bulunan Nejat Çuhadaroğlu, 30 senelik maket deneyimini, 25 senelik diorama yeteneğini, 18 senelik koleksiyoner kimliğini ve birikimini Hisart ile tarih ve sanatseverlerle paylaşmaktadır.


İki kız çocuk babası olan Nejat Çuhadaroğlu’nun en büyük arzusu, tamamen kendi imkanlarıyla oluşturduğu farklı tarzdaki müzesini ülkemiz ve dünya çapında tanıtıp, bir dünya markası haline getirmek ve sonrasında hak ettiği değere yakışır bir mekana taşımaktır.


Nejat Çuhadaroğlu müzesi nerede?

Nejat Çuhadaroğlu müzesi; Alüminyum sektöründe hizmet veren Çuhadaroğlu Holding'in restore edilen Çağlayan Hürriyet Mahallesi'ndeki binasında yer alıyor.


Müzenin giriş ücretleri, tam 20, grup 15 ve indirimli 10 lira. Müzeyi, 14 yaş altı çocuklar, engelli vatandaşlar ve refakatçileri ile harp malulleri ücretsiz ziyaret edebiliyor.


Nejat Çuhadaroğlu, askeri müzenin sivilini yapıyor!



Geri Dön