06 / 05 / 2024

Nema İnşaat, Cathay Gayrimenkul'le konut yapıyor!

Nema İnşaat, Cathay Gayrimenkul'le konut yapıyor!

Türkiye, ekonomik istikrarıyla, Arap yatırımcıların gözdesi oldu. Suudi Arabistanlı şirket Nema, ilk konut yatırımı için Cathayla ortaklık kurdu. Nema Yatırımda miktar sınırımız yok dedi



Türkiye'nin bölgesinde istikrar adası olması, yıllardır beklenen Arap yatırımcıları artık çekmeye başladı. Türkiyeyi merceklerine alan yüzlerce Körfez bölgesi şirketlerin araştırmaları yavaş yavaş netleşmeye başladı. Bunlar arasında Suudi Arabistan sermayeli Nema İnşaat ise ilk örnek oldu. Suudi Arabistanın başkenti Riyadın Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı ve Odallah Grubunun Sağlık Hizmetleri CEOsu Tarık Al Kasabi ve Riyad Belediye Meclisi Üyesi aynı zamanda Al Omari Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdülaziz Al Omarinin Türkiyede kurduğu Nema İnşaat, Türk şirket Cathayla ilk etapta 20 milyon dolarlık villa projesini ortak yapmak için el sıkıştı. Yüzde 100 Türk sermayeli Cathay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, Nema ile Başakşehirde 32 villalık proje için anlaştıklarını ve temelin önümüzdeki günlerde atılacağını söyledi.

Nemanın ortaklarının 3 yıldır Türkiyeye gelmek için araştırmalar yaptığını söyleyen Tuğsuz Türkiyenin son 10 yıldır gösterdiği büyüme, ekonomik ve siyasi istikrar sonrası yatırım yapmaya karar verdiler. Bu ilk projede de bizimle ortak girişim grubu kurdular. Sonrasında yeni yatırımlar da gelecek ancak bu zemin yoklama yatırımı olacak aynı zamanda dedi. 

Arteriumun yeni etabı başlıyor

Arterium markasıyla yine Başakşehir bölgesinde evler yaptıklarını söyleyen Tuğsuz, yine Arterium markasıyla 300 konutluk projeye başlayacaklarını belirterek şunları söyledi: Yeni projede metrekare fiyatları 2.225-2500 liradan başlıyor. Arteriumun ilk evlerinde fiyatımız bin 600ler civarındaydı. İlk etapta 80 home-ofis  ve 250 adet konut için temel atacağız. Bunlardan sonra 250 adetlik bir proje daha düşünüyoruz. Tamamı 500 konut  ve 150 ticari gayrimenkul olacak. Halen, Basın Ekspres yolu üzerinde eski bir fabrikanın alımıyla ilgili görüşmeler de yaptıklarını belirten Tuğsuz Bunu da Kuveyt Türk bankasıyla birlikte yapacağız. Kar-zarar ortaklığıyla gerçekleştirilecek projede home-ofis, otel projesi birarada olacak diye konuştu. Nema İnşaatın Genel Müdürü Yusuf Katipoğlu da, Türkiyeye ilk adımı Cathay Gayrimenkulle  yapacakları projeyle attıklarını ve devamının geleceğini söyledi. Aynı zamanda danışmanlık şirketi sahibi olan Katipoğlu Türkiyenin istikrarı yatırımcıları çekiyor. Biz Nema olarak ilk proje sonrası ucu açık bir bütçeyle fırsatlara bakacağız. Villa projesinden sonra 100 milyon dolarlık bir yatırım daha olacak. Ayrıca sağlık sektöründe de yeni yatırım fırsatlarını araştırıyoruz diye konuştu.

Araplara tapu satışı patlatır

NEMA İnşaat Genel Müdürü Yusuf katipoğlu, bölgede başlayan daha çok demokrasi isteyen halk eylemleri sonucunda Arap zenginlerinin paralarını Türkiyeye getirme gibi bir eğilime girdiklerini belirterek Halen netleşen bir hareket yok. Ancak böyle bir eğilim var. Bunu hızlandırmak için Türkiyenin Arap ülkelerine uyguladığı konut alımlarındaki karşılıklık ilkesini düzenlemesi gerekiyor. Arap yatırımcılar ve konut alıcıları bu bürokratik sıkıntı nedeniyle gelmiyorlar. Benim tanıdığım Suudi Arabistanlı bir genel müdür, Türkiyeden 1-2 milyon dolarlık villa almak ve devamında da kendi birikimiyle 10 milyon dolarlık bir yatırım yapmak istedi. Ancak ev alabilmesi için şirket kurulması gerektiği için bu düşüncesinden vazgeçti dedi.
İbrahim Acar/STAR


Geri Dön